Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύξηση καταναλωτικής κίνησης με τη λήξη του lockdown στην Αγγλία

Offsite Team -
02.12.2020 - 18:43

Αύξηση καταναλωτικής κίνησης με τη λήξη του lockdown στην Αγγλία

Thumbnail
Τα στοιχεία αυτά έρχονται την πρώτη ημέρα μετά από τη λήξη του δεύτερου γενικού lockdown στην Αγγλία

Ακόμα 648 θάνατοι λόγω COVID-19 επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το προηγούμενο 24ωρο, απολογισμός που κινείται στα επίπεδα των αρχών Μαΐου.

Συνολικά πλέον η χώρα έχει καταγράψει 59.699 θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 16.170 και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς αριθμούν 15.436, εκ των οποίων οι 1.351 χρήζουν μηχανικής υποστήριξης αναπνοής.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται την πρώτη ημέρα μετά από τη λήξη του δεύτερου γενικού lockdown στην Αγγλία που διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες.

Πλέον κάθε περιοχή της Αγγλίας υπάγεται σε μία από τις τρεις βαθμίδες περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την τοπική διασπορά του ιού.

Το 99% του πληθυσμού υπάγεται στις δύο αυστηρότερες βαθμίδες περιορισμών.

Παρόλα αυτά, ανοιχτά σε όλη την Αγγλία είναι από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Στο Λονδίνο παρατηρήθηκαν ουρές καταναλωτών έξω από πολυκαταστήματα, κυρίως το ιστορικό Debenhams το οποίο θα οδηγηθεί σε ρευστοποίηση λόγω πτώχευσης όταν εξαντληθεί το στοκ.

Αν και η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 63% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Springboard, σε σύγκριση με την ίδια ημέρα πέρυσι στα καταστήματα βρέθηκαν περίπου 35% λιγότεροι καταναλωτές.

Στο δε κεντρικό Λονδίνο η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 65% σε σχέση με τις 2/12/2019, αν και αυξημένη κατά 60% σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στα κομμωτήρια που επίσης λειτουργούν από σήμερα σε όλη την Αγγλία, ανεξαρτήτως άλλων περιορισμών.

Στις περιοχές που υπάγονται στις βαθμίδες 1 και 2, όπως το Λονδίνο και το Λίβερπουλ, πολλοί απολαμβάνουν και το πρώτο ποτό τους σε παμπ και μπαρ μετά από εβδομάδες, αναγκαστικά ωστόσο ως συνοδευτικό κυρίου γεύματος. Στη βαθμίδα 3 τα καταστήματα εστίασης είναι ανοιχτά μόνο για πώληση γευμάτων σε πακέτο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home