Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Offsite Team -
17.06.2022 - 16:37

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Υπολογίζεται ότι οι ενεργοί φορείς Covid ήταν 1.415.600

Σημαντική αύξηση της τάξης του 43% υπολογίζεται ότι σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι οι ενεργοί φορείς Covid ήταν 1.415.600, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου, αλλά ακόμα πολύ χαμηλότερος από το αντίστοιχο ρεκόρ των 4,9 εκατομμυρίων φορέων στα τέλη Μαρτίου.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε όλες τις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στην Αγγλία πιστεύεται ότι υπήρχε ένας φορέας ανά 50 κατοίκους, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία ένας ανά 45 και στη Σκωτία ένας ανά 30.

Η αύξηση της διασποράς του ιού αποδίδεται στις υποπαραλλαγές της παραλλαγής Όμικρον, ΒΑ.4 και ΒΑ.5.

Η αρχική εκδοχή της Όμικρον φέρει την ονομασία ΒΑ.1 και ευθυνόταν για την έξαρση του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών. Ακολούθησε η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 που προκάλεσε την έξαρση του Μαρτίου.

Αν και η ΒΑ.2 ευθύνεται ακόμα για την πλειοψηφία των κρουσμάτων, πιστεύεται ότι οι υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5, που εμφανίστηκαν το Μάιο, προξενούν στην ουσία ένα νέο κύμα λοιμώξεων. Αμφότερες έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «ανησυχητικές παραλλαγές» από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας ΗΒ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Home