Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύξηση κρουσμάτων στην Βρετανία - Ακυρώνονται πτήσεις

Offsite Team -
06.04.2022 - 13:45

Αύξηση κρουσμάτων στην Βρετανία - Ακυρώνονται πτήσεις

Μεγάλη ταλαιπωρία λόγω ακυρώσεων πτήσεων στη Βρετανία εξαιτίας κρουσμάτων Covid

Χιλιάδες επιβάτες υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία τις τελευταίες ημέρες στα βρετανικά αεροδρόμια καθώς εκατοντάδες είναι οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί ή πραγματοποιούνται με καθυστέρηση.

Τα προβλήματα αποδίδονται στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, ελλείψεις που συνδέονται με τον κορωνοϊό, την ώρα που έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για ταξίδια μετά από την άρση όλων των περιορισμών κατά Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη για την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει για το καθολικό και αγγλικανικό Πάσχα στις 17 του μήνα.

Για τις πτήσεις που τελικά πραγματοποιούνται, οι επιβάτες υποχρεώνονται να μένουν επί ώρες σε τεράστιες ουρές για τον έλεγχο των εγγράφων τους. Μάλιστα η χαοτική κατάσταση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ οδήγησε σε παραίτηση την επικεφαλής του αεροδρομίου.

Η νέα έξαρση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο μήνα έρχεται να επιδεινώσει τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις έμψυχου δυναμικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdown και των αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια.

Η κατάσταση είναι χειρότερη στο Μάντσεστερ και στο Χίθροου του Λονδίνου, αλλά σημαντικά προβλήματα έχουν αναφερθεί επίσης στα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, Γκάτγουϊκ, Νιούκαστλ και Γλασκώβης.

Συνολικά την εβδομάδα έως και την Κυριακή ακυρώθηκαν 1.140 πτήσεις μόνο στα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου, στο Μάντσεστερ και στο Μπέρμιγχαμ.

Ενδεικτικά, σήμερα η British Airways δε θα πραγματοποιήσει 78 από τις προγραμματισμένες πτήσεις της. Αρκετές από αυτές τις πτήσεις ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό. Η εταιρεία είχε ήδη προαναγγείλει μείωση πτήσεων έως τα τέλη Μαΐου. Η EasyJet ακύρωσε για σήμερα 30 πτήσεις από το Γκάτγουϊκ.

ΚΥΠΕ

Home