Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύξηση των τιμών ενέργειας στην κορυφή της ατζέντας του ΕΣ

Offsite Team -
30.09.2021 - 19:59

Αύξηση των τιμών ενέργειας στην κορυφή της ατζέντας του ΕΣ

Thumbnail
"Η βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ευθύνη των κρατών μελών".

Οι αυξημένες τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του σώματος, Μπάρεντ Λέιτς.  

Σε γραπτή δήλωση εκ μέρους του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο κ. Λέιτς σημείωσε πως η βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ευθύνη των κρατών μελών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Επεσήμανε όμως πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και πως οι ηγέτες θα συζητήσουν τις σχετικές εισηγήσεις που θα παρουσιάσει η Κομισιόν.  

Η αύξηση των τιμών έρχεται τη στιγμή που ξεκινά η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημία του COVID-19 ανέφερε ο κ. Λέιτς, προσθέτοντας πως «οι ψηλές τιμές ενέργειας ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγοραστική δύναμη των πολιτών μας. Πολλές οικογένειες ακόμα νιώθουν τις επιπτώσεις της πανδημίας» σημείωσε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να εστιάσουμε στις τρέχουσες ανησυχίες των νοικοκυριών μας, της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό είναι πρώτα από όλα ευθύνη των κρατών μελών. Όμως πρέπει να συζητήσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει η ΕΕ» πρόσθεσε.  

Όπως είπε, η Κομισιόν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο θα συζητηθεί από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

«Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στην καινοτομία και την καθαρή ενέργεια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κ. Μισέλ.  

«Η σημερινή κατάσταση αναδεικνύει τη σημασία του καθορισμού ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος προς την επίτευξη των κλιματικών στόχων μας για το 2030 και το 2050, διασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη πράσινη μετάβαση που δεν αφήνει κανέναν πίσω» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

Offsite Team -
03.07.2022 - 16:35

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

O Ρώσος ΥΠΑΜ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Το Βερολίνο για την Ουκρανία

Η Γερμανία συζητάει με τους συμμάχους της, ενδεχόμενες εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, καθώς το Βερολίνο προετοιμάζεται για την μεταπολεμική περίοδο στην αναφερόμενη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς στην γερμανική τηλεόραση  ARD.

"Συζητάμε με στενούς φίλους μας το ερώτημα σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν. Αυτή είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι το ίδιο, όπως θα ήταν, για μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ," είπε ο Σολτς.

 "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο προετοιμάζουμε προσεκτικά στη σφαίρα της διπλωματίας, για την ημέρα που ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα, όταν ο πόλεμος θα έχει τελειώσει," πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΥΠΕ

Home