Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλα όσα πρέπει να αλλάξουν μετά το θάνατό της

Offsite Team -
09.09.2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλα όσα πρέπει να αλλάξουν μετά το θάνατό της

Thumbnail

Σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β' είχε αποτυπωθεί στα νομίσματα τουλάχιστον 45 διαφορετικών χωρών, κατέχοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα νομίσματα που έχουν εμφανίσει την εικόνα του προσώπου της. Μετά τον θάνατό της, όσα από αυτά τα νομίσματα κυκλοφορούν ακόμα θα πρέπει να αλλάξουν – μαζί με μία μακρά σειρά άλλων πραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, η Ελισάβετ έγινε η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο.

Το πορτρέτο της είναι παντού πάνω σε γραμματόσημα, νομίσματα και χαρτονομίσματα και τα αρχικά της κοσμούν ταχυδρομικά κουτιά, στολές και κυβερνητικές πινακίδες σε όλη τη χώρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και την θέση τους να πάρουν τα πορταίτα και τα αρχικά του νέου Βασιλιά Κάρολου Γ'

Ακόμα και το βασιλικό κρυπτογράφημα (σαν προσωπικό οικόσημο) ER θα πρέπει να αλλάξει. Το βασιλικό κρυπτογράφημα είναι μοναδικό για κάθε βασιλεύοντα μονάρχη και αποτελείται από το όνομα και τον τίτλο του. Εμφανίζεται συνήθως σε κυβερνητικά κτίρια, στολές, βασιλικά ή κρατικά έγγραφα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη αυλή.

Τώρα που η Βασίλισσα πέθανε, το ER (Elizabeth Regina)  θα μπορούσε να αντικατασταθεί με CR (Charles Rex)

Η αλλαγή όλων αυτών θα είναι ένα τεράστιο και δαπανηρό έργο, που πιθανόν να διαρκέσει αρκετά χρόνια, αν όχι δεκαετίες – ίσως ακόμα και μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Ο Εθνικός Ύμνος της Βρετανίας, το διάσημο God save the Queen θα πρέπει επίσης να αλλάξει σε God save the King αφού πλέον στον Θρόνο βρίσκεται ο Κάρολος. Αυτή η εκδοχή χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά όταν βασιλιάς ήταν ο πατέρας της Ελισάβετ, Γεώργιος VI.

SKAI

Home