Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021

Offsite Team -
14.09.2020

Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021

Thumbnail
Τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο "δεν βοηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας", δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ξανά νωρίτερα από το 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

"Δεν βοηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας", δήλωσε ο Μαδούρο αναφορικά με τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, τα οποία επρόκειτο να επανεκκινήσουν αυτόν τον μήνα.

Εξήγησε ότι η διδασκαλία θα μετακινηθεί στο διαδίκτυο και τα μαθήματα θα μεταδίδονται επίσης σε ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ωστόσο, πολλοί γονείς έχουν προειδοποιήσει ότι με την ταχύτητα του διαδικτύου της Βενεζουέλας - μία από τις πιο αργές στη Λατινική Αμερική - που διακόπτεται περαιτέρω από συχνές διακοπές ρεύματος, ούτε οι διαδικτυακές ούτε οι τηλεοπτικές τάξεις αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση.

venezuela

Οι επικριτές του Μαδούρο λένε επίσης ότι φοβούνται πως τα μαθήματα που μεταδίδονται σε κρατικά κανάλια θα χρησιμοποιηθούν από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση για να "κατηχηθούν" τα παιδιά.

Η Βενεζουέλα έχει περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού -πολύ λιγότερα από τις γειτονικές της Κολομβία και Βραζιλία - αλλά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λένε ότι η μη διενέργεια εκτεταμένων τεστ σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο.

news247.gr

Home