Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βερολίνο: Τέρμα οι διακρίσεις στο κολύμπι - Πλέον οι γυναίκες μπορούν να είναι γυμνόστηθες

Offsite Team -
15.03.2023

Βερολίνο: Τέρμα οι διακρίσεις στο κολύμπι - Πλέον οι γυναίκες μπορούν να είναι γυμνόστηθες

Αφορμή καταγγελία γυναίκας για διάκριση λόγω φύλου όταν της απαγόρευσαν να είναι γυμνόστηθη σε δημόσια πισίνα

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, η υπηρεσία που διαχειρίζεται της πισίνες στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι στο εξής οι γυναίκες θα μπορούν να κολυμπούν γυμνόστηθες.

Μια γυναίκα είχε προσφύγει στην υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων του Βερολίνου επειδή οι άνδρες επιτρεπόταν να κολυμπούν στις πισίνες με ακάλυπτο το στήθος, αλλά οι γυναίκες όχι.

Με αφορμή αυτήν την προσφυγή, η εταιρεία Berliner Bäder-Betriebe θα εφαρμόζει στο μέλλον τον εσωτερικό κανονισμό της και τον κανονισμό των λουτρών έτσι ώστε να σέβεται την ισότητα των φύλων» ανέφερε η υπηρεσία.

«Η κολύμβηση με ακάλυπτο το στήθος θα επιτρέπεται στο μέλλον για όλες τις γυναίκες ή για τα πρόσωπα που έχουν γυναικείο στήθος», διευκρίνισε.

Η υπηρεσία διαμεσολάβησης κατά των διακρίσεων του Βερολίνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή. «Τώρα θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας και να μην εκδιώκονται ή να απαγορεύεται η πρόσβαση» στις γυναίκες, σχολίασε η διευθύντριά της, η Ντόρις Λίμπσερ. CNN

Home