Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Bloomberg: Στην Ανατολική Μεσόγειο οι S400

Offsite Team -
31.05.2019

Bloomberg: Στην Ανατολική Μεσόγειο οι S400

Thumbnail
Στην Ανατολική Μεσόγειο οι S400 γράφουν τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα Bloomberg

Στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο σχεδιάζει να τοποθετήσει τους S400 η Τουρκία μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα σχετική είδηση του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την είδηση από τέσσερις πηγές.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι οι τουρκικές αρχές δεν σκέφτονται μόνο τις ακτές στην Μεσόγειο αλλά και άλλες περιοχές όπως είναι το Άκκουγιου όπου κατασκευάζεται ο πυρηνικός σταθμός. Η τουρκική κυβέρνηση δεν σχολίασε τα δημοσιεύματα. 

Η αρθρογράφος της "Χουριέτ" Χαντέ Φιράτ αποκαλύπτει, όπως γράφει, το παρασκήνιο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, αναφέροντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση κοινής επιτροπής εργασίας για τους S400 και τα F35 με τη διαφορά ότι δεν θα συμμετάσχει το ΝΑΤΟ στην επιτροπή αυτή.

Άλλωστε οι Αμερικανοί από την αρχή δεν ήθελαν τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ επειδή το θέμα ‘θα πολιτικοποιηθεί’, σύμφωνα με την Χαντέ Φιράτ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τελικά ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε τελικά ‘εντάξει’ στην πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για σύσταση κοινής τεχνικής επιτροπής εργασίας αλλά δεν αρκεί το ‘εντάξει’ του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το Πεντάγωνο δεν αποδέχεται την πρόταση. Τις επόμενες μέρες οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών θα έχουν διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα. 

Σημαντική κρίνεται και η συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν με Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία στις 28-29 Ιουνίου για την οποία συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. Επίσης έκαναν αναφορά στην πιθανότητα επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο και αναμένεται να συζητήσει το θέμα σύντομα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με την Ουάσινκτον.

Home