Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η αγορά δεύτερης παρτίδας F-16

Offsite Team -
04.11.2022

Βουλγαρία: Εγκρίθηκε η αγορά δεύτερης παρτίδας F-16

Η Βουλγαρία πρέπει να διαθέτει πλήρη μοίρα F-16, δήλωσε ο ΥΠΑΜ της χώρας

Ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Dimitar Stoyanov, δήλωσε σήμερα, μετά την έγκριση του προσχεδίου επενδυτικών δαπανών από τη Βουλή, ότι η χώρα πρέπει αποκτήσει ακόμα οχτώ μαχητικά F-16, ώστε να διαθέτει μία πλήρη μοίρα. Όπως είπε ο ίδιος, τα πρώτα οχτώ μαχητικά F-16 θα καταφθάσουν το 2025 στη χώρα, αλλά θεωρούνται ανεπαρκή για την αεράμυνά της.

Στόχος της απόφασης που κατέθεσε το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας, είναι ο πλήρης εξοπλισμός μίας αεροπορικής μοίρας με 16 πολυχρηστικά μαχητικά F-16 Block 70, καθώς και η ανέγερση υποδομών για την αξιοποίηση του εξοπλισμού αεράμυνας, καθώς και χερσαίων συστημάτων, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του πρώτου και δεύτερου σταδίου για την απόκτηση νέου τύπου μαχητικών αεροσκαφών.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, το πρώτο συμβόλαιο δεν περιλαμβάνει πλήρη εξοπλισμό και για τα οχτώ αεροσκάφη και γι’ αυτό ακολουθεί δεύτερο συμβόλαιο, για την προμήθεια επιπρόσθετων εφεδρικών μηχανών και άλλου εξοπλισμού.

Εάν η Βουλγαρία παραλάβει ακόμα οχτώ μαχητικά F-16 μέχρι το 2027, η μοίρα δε θα μπορέσει να αποκτήσει πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα πριν το τέλος του 2029, πρόσθεσε ο κ. Stoyanov και κατέληξε ότι η Βουλγαρία χρειάζεται μία «μεταβατική πλατφόρμα» για την αεράμυνά της, καθώς τα αεροσκάφη MiG-29 δεν την καλύπτουν μέχρι το 2029.

ΚΥΠΕ

Home