Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βραζιλία: Έσπασε τη σιωπή του ο Μπολσονάρου

Offsite Team -
01.11.2022

Βραζιλία: Έσπασε τη σιωπή του ο Μπολσονάρου

Απέφυγε να αναφερθεί στον Λούλα

Έσπασε τη σιωπή του ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος για σχεδόν δύο μέρες δεν είχε προχωρήσει σε κάποια δήλωση για την ήττα του στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ο Μπολσονάρου αρνήθηκε να συγχαρεί ή να αναγνωρίσει την νίκη του αντιπάλου του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Μπολσονάρου έχασε τις πιο σημαντικές εκλογές στη Βραζιλία εδώ και δεκαετίες με διαφορά 2,1 εκατομμυρίων ψήφων- 50,9% έναντι 49,1%. Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες ηγέτες παγκοσμίως αναγνώρισαν την νίκη του Λούλα.

>>Διαβάστε επίσης: Ο Λούλα νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας<<

Ωστόσο, ο Μπολσονάρου δεν είπε τίποτα, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να υπονοούν ότι ο ασταθής ακροδεξιός πρόεδρος ήταν κρυμμένος στην προεδρική του κατοικία κατακλυσμένος από θυμό, απόγνωση και δυσπιστία.

Σε μια σύντομη εμφάνιση το απόγευμα της Τρίτης, ο Μπολσονάρου έσπασε επιτέλόυς την σιωπή του εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας αγανάκτησης για την αντιδημοκρατική του στάση.

«Τα όνειρά μας είναι πιο ζωντανά από ποτέ», είπε ο 67χρονος στους δημοσιογράφους που είχαν κληθεί στο παλάτι Alvorada στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Ωστόσο, ο Μπολσονάρου, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που έχασε μια υποψηφιότητα επανεκλογής στην ιστορία της Βραζιλίας, δεν έκανε καμία αναφορά στον νικητή των εκλογών και δεν είπε εάν αποδέχτηκε το αποτέλεσμα.

«Ως πρόεδρος και ως πολίτης θα συνεχίσω να ακολουθώ όλες τις εντολές του συντάγματός μας», είπε διφορούμενα ο Μπολσονάρου.

Αφού ο Μπολσονάρου είχε παραδώσει το μήνυμά του, ο αρχηγός του επιτελείου του Τσίρο Νογκέιρα έδειξε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

naftemporiki.gr 

Home