Βρετανία: Αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων για COVID-19

Offsite Team -
19.08.2020 - 14:29

Βρετανία: Αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων για COVID-19

Thumbnail

Η Βρετανία προγραμματίζει να προχωρήσει σε ευρείες διαγνωστικές εξετάσεις για τη νόσο COVID-19 για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και τους περιορισμούς σε μια από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δοκιμάζει μια σειρά νέων, πιο γρήγορων τεστ τα οποία μπορούν να δώσουν αποτελέσματα αμέσως και ότι ελπίζει να τα διαθέσει προς το τέλος του χρόνου.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι άργησε πολύ να προχωρήσει σε “lockdown” και σε διαγνωστικές εξετάσεις για να δει πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Τώρα έχει τον πιο ψηλό απολογισμό νεκρών στην Ευρώπη και την πιο έντονη οικονομική συρρίκνωση ανεπτυγμένης χώρας.

«Τα μαζικά τεστ, η εξέταση του πληθυσμού, όπου θα γίνει σύνηθες για τους πολίτες να κάνουν το τεστ τακτικά, επιτρέποντας μας έτσι να δώσουμε πίσω ορισμένες ελευθερίες, είναι ένα τεράστιο έργο για την κυβέρνηση αυτή την ώρα», είπε ο κ. Χάνκοκ μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ανέφερε ότι τα ερευνητικά δικαστήρια της χώρας στο Πόρτον Ντάουν δοκιμάζουν νέα τεστ σάλιου τα οποία δεν θα χρειάζεται να μεταφερθούν σε εργαστήριο, για να μπορούν να δίνουν πιο γρήγορα αποτελέσματα.

«Υπάρχουν νέες τεχνολογίες που προχωρούν τις οποίες αγοράζουμε και δοκιμάζουμε τώρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα εντείνουμε (την προσπάθεια) στο υπόλοιπο του χρόνου».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι θα αυξήσει μια έρευνα διαγνωστικών εξετάσεων της οποίας ηγείται το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής για να καλύψει αντί 28.000 150.000 ανθρώπους ως τον Οκτώβριο για να μπορέσει να έχει μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας και να εντοπίζει τοπικές εξάρσεις του ιού.

ΚΥΠΕ

Home