Βρετανία: Χωρίς απάντηση ακόμα το ερώτημα περί εκλογών

Βρετανία: Χωρίς απάντηση ακόμα το ερώτημα περί εκλογών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με αντικείμενο συζήτησης την επικείμενη αναβολή του Brexit.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον επανέλαβε με σαφήνεια ότι «δεν πιστεύει πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στο Brexit πέρα από την 31η Οκτωβρίου είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου ή της ΕΕ» και ότι η συμφωνία αποχώρησης πρέπει να εγκριθεί πριν από αυτή την ημερομηνία από τη βρετανική Βουλή.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός έχει παγώσει τη διαδικασία έγκρισης του εφαρμοστικού νομοσχεδίου του Brexit έπειτα από την απόρριψη από τους βουλευτές του σφιχτού χρονοδιαγράμματος των τριών ημερών που είχε προτείνει για τη νομοθετική διαδικασία.

Ο κ. Τουσκ έχει πει ότι θα εισηγηθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες να αποδεχθούν το αίτημα για αναβολή που υποχρεώθηκε από το νόμο να υποβάλει ο πρωθυπουργός Τζόνσον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι το κατά πόσο το νομοσχέδιο θα συνεχίσει την πορεία του μέσω της Βουλής ή θα αποσυρθεί με σκοπό τη διενέργεια εκλογών, θα καθοριστεί από τη χρονική έκταση της αναβολής που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι.

Tags
Home