Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Offsite Team -
19.05.2022 - 15:30

Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

«Κλείσαμε ήδη τον εναέριο χώρο μας σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών

Νέες κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού αεροπορικού κλάδου ανακοίνωσε την Πέμπτη 19 Μαίου ότι εισάγει η Βρετανία προκειμένου να αποτρέψει τις Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines από το πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι οι χρονοθυρίδες προσγείωσης αξίζουν 50 εκατ. λίρες (61,9 εκατ. δολάρια).

«Κλείσαμε ήδη τον εναέριο χώρο μας σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες. Σήμερα διασφαλίζουμε ότι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευθούν τις επικερδείς θυρίδες προσγείωσης στα αεροδρόμιά μας», δήλωσε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Κάθε οικονομική κύρωση ενισχύει το σαφές μας μήνυμα προς τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν –δεν θα σταματήσουμε έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία».

Η Βρετανία δήλωσε ότι η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας που ανήκει κατά πλειοψηφία στο ρωσικό κράτος, προσφέρει υπηρεσίες για τη ρωσική κυβέρνηση και εισφέρει έσοδα στο Κρεμλίνο. Το Λονδίνο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

Η Rossiya Airlines είναι μονάδα της Aeroflot, ενώ η Ural Airlines ανήκει σε ιδιώτες. Και οι τρεις εταιρίες υπόκεινται τώρα σε «πάγωμα» περιουσιακών τους στοιχείων.

CNN

Home