Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Ο Σούνακ θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» για τη χώρα

Offsite Team
- 25.10.2022

Βρετανία: Ο Σούνακ θα κάνει «ό,τι καλύτερο μπορεί» για τη χώρα

Όσα αναφέρει ο Ινδός, δισεκατομμυριούχος πεθερός του Ρίσι Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη Βρετανία αφού διοριστεί πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ο πεθερός του, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Ν. Ρ. Ναραγιάνα Μούρθι, ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής λογισμικών Infosys.

Ο 42χρονος Σούνακ, πιστός ινδουιστής με καταγωγή από την Ινδία, θα είναι ο πρώτος έγχρωμος πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο νεότερος ηγέτης της τη σύγχρονη εποχή.

>>> Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Κυβέρνηση που καταρρέει, οικονομία υπό διάλυση

Η ανάδειξή του στην πρωθυπουργία συνέπεσε με το Ντιβάλι, την ινδουιστική γιορτή των φώτων, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό στους Ινδούς, με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι να δηλώνει πως ελπίζει οι σχέσεις των δύο χωρών να βελτιωθούν περαιτέρω.

«Συγχαρητήρια Ρίσι», επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Μούρθι, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται στα 4,5 δισεκ. δολάρια. «Είμαστε περήφανοι για εκείνον και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πολλοί ήταν οι Ινδοί πολιτικοί που χαιρέτισαν τον διορισμό του Σούνακ στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς το «ένα ιστορικό και εκπληκτικό επίτευγμα», ενώ το hashtag με το όνομά του έγινε viral στο Twitter στην Ινδία χθες, Δευτέρα.

Η σύζυγος του Σουνάκ, η Ακσάτα Μούρθι, είναι Ινδή πολίτης με περιουσία που εκτιμάται στα 721 εκατ. δολάρια. Ο πλούτος του ζευγαριού έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βρετανία, μετά και τις αποκαλύψεις ότι η Μούρθι δεν πλήρωνε φόρους για τα εισοδήματά της από το εξωτερικό.

Η αποκάλυψη αυτή είχε πλήξει τον Σούνακ στην πρώτη του απόπειρα να αναλάβει την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Αργότερα η σύζυγός του ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πληρώνει φόρους στη Βρετανία για το σύνολο των εισοδημάτων της.

Ο δισεκατομμυριούχος πεθερός του Σούνακ ήθελε να κάνει μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα το 2018

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Infosys Limited, της ινδικής πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας, θεωρείται λαϊκός ήρωας στην πατρίδα του, με το success story του να εμπνέει μέχρι σήμερα την νεολαία.

Ο Ναραγιάνα Μούρτι τον Ιανουάριο του 2018 είχε πραγματοποιήσει και τη μοναδική μέχρι σήμερα επίσκεψη του στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους και είχε δηλώσει ενθουσιασμένος με τους Έλληνες και το επίπεδο τους σε θέματα πληροφορικής.

Στη διήμερη επίσκεψη του ήταν κοντά του ο Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Ανδρέας Γιώτης ο οποίος μίλησε στο protothema.gr. «Ήταν μια επίσκεψη που αφορούσε στην διερεύνηση ίδρυσης ενός παραρτήματος της Infosys στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Η εταιρία έχει έδρα στην πόλη της Ινδίας Μπανγκαλόρ και παράρτημα στην Βοστόνη. Ενδιαφέρονταν λοιπόν για κάποια ευρωπαϊκή χώρα που να βρίσκεται στον ενδιάμεσο time zone, ώστε να δουλεύουνε πρακτικά 24ώρες το 24ωρο. Έτσι μια από τις χώρες που επέλεξαν ήταν και η Ελλάδα. Αυτό διοργανώθηκε μέσω μιας γνωριμίας που έχω με έναν ελληνοαμερικανό καθηγητή, ο οποίος μας σύστησε στον κ. Ναραγιάνα. Κανονίσαμε να βρεθούμε στην Αθήνα και να συναντηθούμε με σημαντικούς ανθρώπους της πληροφορικής».

 

 

petheros-sounak

Αυτό που έκανε εντύπωση στους Έλληνες καθηγητές ήταν η απλότητα του χαρακτήρα του Ναραγιάνα Μούρτι. «Για όλους μας ήταν μια συναρπαστική εμπειρία η γνωριμία αυτή. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να είναι πολυεκατομμυριούχος, ωστόσο είναι απίστευτα ταπεινός, ταξιδεύει μόνος του κι αυτό λέει πολλά. Κάποιοι κρατήσαμε επαφές μαζί του. Του έστειλα πριν λίγο συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του γαμπρού του, στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Βρετανίας. Είναι εντυπωσιακά απλοί άνθρωποι. Η γυναίκα του ήταν η πρώτη μηχανικός που προσελήφθη στην Ινδία στην εταιρία που είχε φτιάξει ο σύζυγος της. Εκεί γνωρίστηκαν αν θυμάμαι καλά και του είχε κάνει εντύπωση που εκείνη είχε το τσαγανό να διεκδικήσει μια θέση σε έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο την εποχή εκείνη».

protothema.gr

Home