Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Πάγος & απεργία στα τρένα δυσκολεύουν τις μετακινήσεις

Offsite Team -
13.12.2022

Βρετανία: Πάγος & απεργία στα τρένα δυσκολεύουν τις μετακινήσεις

Μία ακόμα ημέρα παράλυσης στις μεταφορές είναι η σημερινή στη Βρετανία, καθώς το χιόνι της Δευτέρας σε σχεδόν όλη την επικράτεια έχει μετατραπεί σε πάγο και παράλληλα άρχισε η πρώτη από δύο διαδοχικές 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο εξέδωσε ανανεωμένη κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι και πάγο στη βόρεια Σκωτία και στη νοτιοανατολική Αγγλία που ισχύει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Προειδοποίηση για κινδύνους λόγω πάγου στο οδόστρωμα και στο έδαφος είναι σε ισχύ στη νοτιοανατολική Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη το θερμόμετρο υποχώρησε σε νέα χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ για την τελευταία διετία, στους -17,3 βαθμούς Κελσίου στο Μπρέμαρ της Σκωτίας. Υπό το μηδέν έμεινε ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αγγλία να καταγράφεται στους -11,8 βαθμούς, στο Νορθάμπερλαντ.

Οι οδηγοί καλούνται να έχουν αυξημένη προσοχή, την ώρα που οι αναφορές τροχαίων ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 135% τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με πέρυσι.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα το χιόνι και ο πάγος προκάλεσαν την ακύρωση συνολικά περίπου 300 πτήσεων από και προς βρετανικά αεροδρόμια, περιλαμβανομένων αυτών που εξυπηρετούν το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Την ίδια ώρα, το επιβατικό κοινό καλείται να μην επιχειρήσει να ταξιδέψει με τρένο αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή περίπου 40.000 μέλη του συνδικάτου Σιδηροδρομικών, Θαλασσίων και λοιπών Μεταφορών (RMT) κατέρχονται σε απεργία διεκδικώντας υψηλότερες αυξήσεις εν μέσω πληθωρισμού στο 11,1%.

Η απεργία επηρεάζει τα δρομολόγια 14 μεγάλων σιδηροδρομικών εταιρειών που εξυπηρετούν όλη τη Βρετανία. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόνο το 20% των δρομολογίων, με τα τελευταία τρένα να αναχωρούν στις 6.30 το βράδυ.

Τα μέλη του RMT έχουν εξαγγείλει περαιτέρω απεργίες για τις 24 με 27 Δεκεμβρίου, καθώς και για τις 3, 4, 6 και 7 Ιανουαρίου.

Την Πέμπτη πραγματοποιείται εξάλλου η πρώτη από δύο απεργίες του νοσηλευτικού προσωπικού του δημοσίου συστήματος υγείας NHS, η πρώτη στη συνδικαλιστική ιστορία του κλάδου, ενώ εντός της εβδομάδας θα απεργήσουν επίσης οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οι οδηγοί λεωφορείων, οι εργαζόμενοι στο εθνικό οδικό δίκτυο, το προσωπικό του Eurostar και οι εξεταστές οδήγησης. Όλοι οι κλάδοι ζητούν υψηλότερες αυξήσεις.

ΚΥΠΕ

Home