Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία: Στρατιώτες ως οδηγοί σε βυτιοφόρα από τη Δευτέρα

Offsite Team -
02.10.2021

Βρετανία: Στρατιώτες ως οδηγοί σε βυτιοφόρα από τη Δευτέρα

Οι σημαντικές ελλείψεις οδηγών βυτιοφόρων έχουν προκαλέσει ελλείψεις σε καύσιμα σε πολλά πρατήρια της χώρας.

Πίσω από το τιμόνι βυτιοφόρων θα βρεθούν από τη Δευτέρα Βρετανοί στρατιώτες, ώστε να αυξηθούν οι παραδόσεις καυσίμων στα πρατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου για ένατη ημέρα σχηματίζονται ουρές οχημάτων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι σημαντικές ελλείψεις οδηγών βυτιοφόρων έχουν προκαλέσει ελλείψεις σε καύσιμα σε πολλά πρατήρια της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου, Μπράιαν Μάντερσον, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι γενικά η κατάσταση στα πρατήρια έχει βελτιωθεί, καθώς έχει υποχωρήσει κάπως η ζήτηση, αλλά σημείωσε πως σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση «παραμένει κρίσιμη».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι περιοχές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο Λονδίνο και στη νοτιοανατολική Αγγλία, πρόσθεσε.

Με βάση τα νεότερα στοιχεία του Συνδέσμου, πλέον το 16% των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα, σε σύγκριση με το 27% των προηγούμενων ημερών. Ένα πρόσθετο 16% των πρατηρίων έχει μόνο έναν τύπο καυσίμου, είτε αμόλυβδη βενζίνη, είτε ντίζελ.

Ο κ. Μάντερσον επιβεβαίωσε πως στρατιώτες ολοκληρώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο την εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να αναλάβουν παραδόσεις καυσίμων από τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, συνολικά 200 στρατιώτες θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της Επιχείρησης Escalin, ώστε να καλύψουν «κρίσιμα κενά». Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο είχε αναπτυχθεί για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε καύσιμα στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, δήλωσε πως η κατάσταση «σταθεροποιείται» και ότι η ανάπτυξη στρατιωτών γίνεται ως προληπτικό μέτρο.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι παρατείνει την αρχικά τρίμηνη διάρκεια της έκτακτης βίζας εργασίας, που θα χορηγηθεί σε 5.000 οδηγούς οχημάτων βαρέως φορτίου από το εξωτερικό.

Συνολικά 300 από αυτές τις βίζες θα διατεθούν αμέσως, και θα έχουν ισχύ έως το τέλος Μαρτίου. Οι υπόλοιπες 4.700 θα χορηγηθούν από τα τέλη Οκτωβρίου, με ισχύ έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home