Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία:2.500 λίρες το πρόστιμο για χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες

Offsite Team -
23.01.2022

Βρετανία:2.500 λίρες το πρόστιμο για χαλασμένους υαλοκαθαριστήρες

Το πρόστιμο μπορεί να φθάσει έως και τις 2.500 λίρες

Ένα από τα πράγματα που σπάνια ελέγχουμε στα αυτοκίνητά μας στην χώρα μας και αφήνουμε την αντικατάστασή τους κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή είναι οι υαλοκαθαριστήρες.

Και όμως, αυτό το χαμηλού κόστους εξάρτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλειά μας αλλά και την ασφάλεια των πεζών και των υπόλοιπων αυτοκινήτων στον δρόμο.

Κάτι που αναγνωρίζουν χώρες όπως η Βρετανία, η οποία τιμωρεί με πολύ υψηλό πρόστιμο όσους έχουν φθαρμένους ή μη λειτουργικούς υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητά τους.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο μπορεί να φθάσει έως και τις 2.500 λίρες ή λίγο πάνω από τα 3.000 ευρώ ενώ υπάρχει και ποινή τριών βαθμών στο point system.

Μάλιστα αν επιβεβαιωθεί η ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα τριών ετών τότε ο οδηγός χάνει το διπλωμά του το λιγότερο για έξι χρόνια!

Οι Βρετανοί θεωρούν -και σωστά- ότι η οδήγηση σε χαμηλές συνθήκες ορατότητας λόγω των προβληματικών καθαριστήρων είναι μείζον ζήτημα οδικής ασφάλειας, και ότι το εξάρτημα αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη ενός αυτοκινήτου σε επικίνδυνη κατάσταση χωρίς το δικαίωμα να κινείται νόμιμα στον δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε στην Βρετανία είτε στην χώρα μας, οι υαλοκαθαριστήρες είναι ένα πολύ φθηνό εξάρτημα για να μην είναι σε λειτουργική κατάσταση. Μπορεί επίσης να συντηρείται εύκολα με απλό καθαρισμό των μάκτρων και παράλληλα να γίνεται τακτικός έλεγχος αν υπάρχουν σκασίματα ή προβλήματα στον μηχανισμό που δεν τον φέρνουν σε σωστή επαφή με το τζάμι.

newsauto.gr

Home