Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανία:Αστυνομικός ομολόγησε ότι επί 18 χρόνια βίαζε γυναίκες

Offsite Team -
16.01.2023 - 17:08

Βρετανία:Αστυνομικός ομολόγησε ότι επί 18 χρόνια βίαζε γυναίκες

Ο 48χρος Ντέιβιντ Κάρικ ομολόγησε 24 βιασμούς από το διάστημα 2003 έως 2020

Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινωνία από την ομολογία ενός 48χρονου εν ενεργεία αξιωματικού της αστυνομίας του Λονδίνου, ο οποίος δήλωσε ένοχος για πολλές κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών εις βάρος γυναικών σε μια περίοδο 18 ετών.

Μετά την ομολογία του Ντέιβιντ Κάρικ -  ο οποίος συνελήθφη το 2021 για πράξη βίας και σήμερα δήλωσε ένοχος για 49 κατηγορίες, ανάμεσά τους και 24 βιασμοί, κατά το διάστημα 2003 έως 2020 - αυτομάτως γίνεται ένας από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της Βρετανίας.

Ο Κάρικ γνώριζε τις γυναίκες σε εφαρμογές για ραντεβού ή σε κοινωνικές περιστάσεις. Τις έπειθε ότι ήταν ασφαλής μαζί του και ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν, δείχνοντάς τους την αστυνομική του ταυτότητα. Στην συνέχεια της οδηγούσε στο σπίτι του. 

Τα εγκλήματά του διαπράχτηκαν από το 2003 ως το 2020 και τα περισσότερα στον τόπο της κατοικίας του, το Χέρτφορντσαϊρ. Ο 48χρος ομολόγησε ότι βίασε 9 γυναίκες, κάποιες μάλιστα πολλές φορές στη διάρκεια μηνών ή ετών, και πολλές από αυτές τις επιθέσεις περιελάμβαναν βία που τους προκάλεσε τραυματισμό.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε σήμερα συγγνώμη λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει εντοπίσει την κακοποιητική συμπεριφορά του Κάρικ, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη θέση του ένοπλου αξιωματικού της αστυνομίας,  όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2021.

Έπειτα από την ομολογία του, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέστειλε τη μισθοδοσία του και ξεκίνησε εσωτερική διοικητική έρευνα με την ακροαματική διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, η οποία έχει εφαρμόσει "ειδικά μέτρα" έπειτα από μια σειρά σκανδάλων τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε ότι ο Κάρικ έκανε κατάχρηση εξουσίας ως αξιωματικός της αστυνομίας για να διαπράξει φρικτά εγκλήματα.

Ο επίτροπος Μαρκ Ρόουλι έχει οριστεί επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου για την εξυγίανση του Σώματος και έχει δεσμευτεί ότι θα απολύονται οι αξιωματικοί που είναι διεφθαρμένοι, ρατσιστές και έχουν παραβιάσει τον νόμο.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έρχεται μεγάλος χιονιάς στην Ευρώπη<<<,

Μια ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου τον Οκτώβριο αποφάνθηκε ότι απαιτείται "ριζοσπαστική" μεταρρύθμιση σε σχέση με τον τρόπο που το Σώμα διαχειρίζεται τις κατηγορίες για παραπτωματική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες υπάλληλοι και αξιωματικοί της.

Η έρευνα αυτή διατάχθηκε το 2021 μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη ενός αξιωματικού για τον βιασμό και τον φόνο της Σάρα Έβεραρντ.

Πηγή: skai.gr

Home