Το debate των έξι υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν

Το debate των έξι υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν

Ολοκληρώθηκε ητηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την διαδοχή Γιούνκερ στην Προεδρία της Κομισιόν.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, το debate των έξι υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Οι υποψήφιοι για την διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι οι: Nico CUÉ, Ευρωπαϊκή Αριστερά (EL), Ska KELLER, Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα (EGP), Jan ZAHRADIL, Συμμαχία των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη (ACRE), Margrethe VESTAGER, Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), Manfred WEBER, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) και Frans TIMMERMANS, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Πρόκειται για τον μοναδικό δημόσιο διάλογο στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως η απασχόληση, η μετανάστευση, η ασφάλεια, ο λαϊκισμός, η κλιματική αλλαγή και ο παγκόσμιος ρόλος της ΕΕ.

Επιπλέον, το debate είχε τη δική του σημασία και για τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, καθώς στηρίζουν τους υποψήφιους για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην βάση της ομάδας που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Home