Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΕΣ

Offsite Team -
01.12.2021 - 14:12

Δεν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΕΣ

Δεν θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την πανδημία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποφάσισε να μην προχωρήσει με τη σύγκληση έκτακτης τηλεδιάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συντονισμό σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με ενημέρωση προς τον Τύπο από κοινοτικό αξιωματούχο.  

«Μετά από διεξοδική αξιολόγηση και διαβούλευση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να μη συγκαλέσει ειδική τηλεδιάσκεψη προς το παρόν» ανέφερε ο αξιωματούχος.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία και την παραλλαγή Όμικρον θα συζητηθούν στο επόμενο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 16 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.

 

Επίσης, συνέχισε, οι Υπουργοί Υγείας των 27 θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσουν τις εξελίξεις, ενώ το Συμβούλιο της ΕΕ και η COREPER (οι πρέσβεις και μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών) παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

ΚΥΠΕ

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

Offsite Team -
03.07.2022 - 16:35

Μόσχα: Υπό ρωσική επιρροή το Λουκάνσκ

O Ρώσος ΥΠΑΜ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ "απελευθερώθηκε" από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

Το Βερολίνο για την Ουκρανία

Η Γερμανία συζητάει με τους συμμάχους της, ενδεχόμενες εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, καθώς το Βερολίνο προετοιμάζεται για την μεταπολεμική περίοδο στην αναφερόμενη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς στην γερμανική τηλεόραση  ARD.

"Συζητάμε με στενούς φίλους μας το ερώτημα σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας που μπορούν να προσφέρουν. Αυτή είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι το ίδιο, όπως θα ήταν, για μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ," είπε ο Σολτς.

 "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο προετοιμάζουμε προσεκτικά στη σφαίρα της διπλωματίας, για την ημέρα που ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα, όταν ο πόλεμος θα έχει τελειώσει," πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΥΠΕ

Home