Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διευθύντρια UNECE: Ελπίδα για ένα κόσμο πιο πράσινο

Offsite Team -
07.10.2022 - 13:16

Διευθύντρια UNECE: Ελπίδα για ένα κόσμο πιο πράσινο

Tην ελπίδα ως την επόμενη Υπουργική Σύνοδο σε πέντε χρόνια ο κόσμος μας να είναι πιο πράσινος, πιο ήρεμος και πιο ειρηνικός εξέφρασε η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNECE Olga Algayerova στο καταληκτικό της σχόλιο με το οποίο έκλεισε την 9η Σύνοδο στη Λευκωσία.

Έκανε μια ανασκόπηση από την τελευταία σύνοδο στο Μπατούμι ως σήμερα λέγοντας ότι είχαμε πολλά εμπόδια, όμως συνεχίσαμε να εργαζόμαστε και να ελπίζουμε και φτάσαμε σήμερα να είμαστε στη Λευκωσία.

Μίλησε για μια εντυπωσιακή εναρκτήρια τελετή και μια εξίσου εντυπωσιακή λήξη σήμερα, με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από το 4ο δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς, που τραγούδησαν και έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του.

Η κ. Algayerova μίλησε και για την αναφορά στην Ουκρανία στην Υπουργική Διακήρυξη που υιοθετήθηκε και εξέφρασε τη δέσμευσή της να εργαστούμε όλοι μαζί για ανοικοδόμηση.

Ανέφερε ότι η συνεργασία όλων θα συνεχιστεί και θα ξεπεράσει τις όποιες δοκιμασίες και εμπόδια. Είπε ότι στη Λευκωσία όλοι εκδήλωσαν πνεύμα ενότητας και συνεργασίας και μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η Σύνοδος στέφθηκε με επιτυχία. «Γνωρίζουμε τώρα το νόημα της λέξης Φιλοξενία», είπε.

Η εκτελεστική διευθύντρια της UNECE μίλησε για τη σημασία της διαδικασίας Περιβάλλον για την Ευρώπη που υιοθετήθηκε πριν από 31 χρόνια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί και η ίδια νιώθει περήφανη γι’ αυτό.

Η σημασία της Διακήρυξης της Λευκωσίας

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι η διακήρυξη της Λευκωσίας αποτελεί μια στιγμή γιορτής, αλλά και στιγμή ευθύνης και εξέφρασε την ελπίδα τα συμπεράσματα της Συνόδου να εφαρμοστούν με επιτυχία για επίτευξή του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης, με βάση και τους στόχους που θέτει ο ΟΗΕ. 

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση  για τα αποτελέσματα αυτής της Συνόδου και ιδιαίτερα για τη “Διακήρυξη της Λευκωσίας”.  

Εξέφρασε τη δέσμευση της Κύπρου να κεφαλαιοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της Συνόδου και τόνισε τον σημαντικό ρόλο της διαδικασίας «Περιβάλλον για την Ευρώπη» που φέρνει κοντά όλους τους ενδιαφερόμενους για ένα βιώσιμο μέλλον. 

«Ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, αλλά το αποτέλεσμα είναι φιλόδοξο και θα συνεχίσει να μας οδηγεί προς ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον», είπε.

ΚΥΠΕ

Home