Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες από την αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς

Offsite Team -
04.04.2023

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες από την αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς

Οι αρχές ερευνούν πρώην αξιωματούχο και δεν σχετίζεται με το Qatargate

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες έκαναν Βέλγοι αστυνομικοί. 

Η έφοδος, που αφορά σε υπόθεση διαφθοράς που δεν σχετίζεται με το Qatargate.  έγινε στον πρώτο και στον τρίτο όροφο των γραφείων, που στεγάζεται στην Rue du Commerce.

Η αστυνομία έκανε κατάσχεση σε υπολογιστές για τον Μάριο Βόιτ, πρώην υπεύθυνο της διαδικτυακής καμπάνιας του κόμματος στις εκλογές και νυν επικεφαλής του CDU 

Σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι εκπρόσωποι των βελγικών και γερμανικών αστυνομικών αρχών επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες. «Η επίσκεψη συνδέεται με έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

>>>>Διαβάστε επίσης: Twitter: Ο Έλον Μασκ αντικατέστησε στο σήμα το πουλί με τον σκύλο του Dogecoin<<<<

«Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τεκμηρίωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο Μάριο Βόιτ, που το 2018-2019 είχε αναλάβει την ψηφιακή καμπάνια του ΕΛΚ στις εκλογές και σήμερα είναι επικεφαλής του CDU στη Θουριγγία.

Η εισαγγελία εξετάζει εάν ο Βόιτ έλαβε λεφτά κάτω από το τραπέζι από την εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία στο διαδίκτυο, μετά την ανάληψη της εντολής και εάν το ΕΛΚ γνώριζε γι' αυτή τη συναλλαγή. 

protothema.gr

Home