ΕΚ: €11,6εκ σε 3.700 πολίτες που απολύθηκαν εν μέσω πανδημίας

ΕΚ: €11,6εκ σε 3.700 πολίτες που απολύθηκαν εν μέσω πανδημίας

Ύστερα από αίτημα του Βελγίου, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ποσό των 11,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη 3.700 πολιτών που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), μέσω του οποίου επιδιώκεται η στήριξη απολυμένων εργαζομένων στην εύρεση νέας εργασίας ή στην έναρξη της δικιάς τους επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα. Το συγκεκριμένο Ταμείο συγκροτήθηκε με σκοπό να επιτευχθεί με καλύτερους όρους η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξοπλίζοντας άνεργους πολίτες με δεξιότητες και ευνοϊκότερους όρους εύρεσης εργασίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πιο συγκεκριμένα, 1.201 πρώην εργαζόμενοι των ολλανδικών αερογραμμών KLΜ και 500 των αντίστοιχων φινλανδικών, Finnair, θα λάβουν 6,8 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, 1.468 εργαζόμενοι της αεροπορικής υπηρεσίας Swissport Belgium, μία εκ των δύο εταιρειών που διαχειρίζονταν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών η οποία κήρυξε πτώχευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα λάβουν 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ 500 πρώην εργαζόμενοι της GMH Guss, εταιρεία παραγωγής μετάλλων, θα λάβουν 1,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Home