Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έκαναν το Μπουρτζ Χαλίφα «κουτί για έρανο» για τον κορωνοϊό

Offsite Team -
12.05.2020

Έκαναν το Μπουρτζ Χαλίφα «κουτί για έρανο» για τον κορωνοϊό

Thumbnail
Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, μετατράπηκε σε "κουτί για έρανο"

Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το 828 μέτρων Μπουρτζ Χαλίφα που βρίσκεται στο Ντουμπάι, έχει μετατραπεί σε ένα αστραφτερό κουτί για φιλανθρωπικές δωρεές με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πολίτες εκείνους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βιώνουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Καθένα από τα 1,2 εκατομμύρια εξωτερικά φώτα του ουρανοξύστη ''πουλήθηκε" έναντι 2,48 ευρώ, ποσό επαρκές για την αγορά ενός γεύματος.

Καθώς εισέρρεαν οι δωρεές, ο πύργος 'γέμιζε' και οι πολίτες μπορούσαν να υποβάλουν προσφορά για να ''αποκτήσουν'' το φωτάκι της κορυφής.

Η οικονομία του Ντουμπάι έχει δεχτεί σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Πολλοί είναι εκείνοι που έμειναν άνεργοι ή που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες, που συχνά μοιράζονται μικρά διαμερίσματα με άλλους σε χώρους όπου ο ιός εξαπλώνεται γρηγορότερα λόγω του συνωστισμού, έχουν καταθέσει αίτηση για τον επαναπατρισμό τους.

"Ελπίζω να εξασφαλίσεις ένα καλό γεύμα. Θεωρούμε δεδομένα τα πράγματα αλλά η ζωή έχει έναν τρόπο να μας διδάσκει πώς να συνερχόμαστε", έγραψε στην ιστοσελίδα της φιλανθρωπικής εκστρατείας ένας από τους δωρητές, ο Σιρίν Χάρις.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καταγράψει 19.661 κρούσματα του κορονοϊού και 203 θανάτους -- ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών μεταξύ των έξι κρατών του Κόλπου μετά τη Σαουδική Αραβία.

Το "κουτί για έρανο" έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ένα ποσό που αρκεί για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια γεύματα, δήλωσε η διοργανώτρια οργάνωση Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Global Initiatives (MBRGI).

Ο έρανος αυτός εντάσσεται στην εκστρατεία της MBRGI για την αγορά δέκα εκατομμυρίων γευμάτων για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος στη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού και τελεί υπό την αιγίδα του κυβερνήτη του Ντουμπάι και αντιπροέδρου της κυβέρνησης των ΗΑΕ σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Home