Έκκληση του Ισραηλινού Προέδρου για συνεργασία Νετανιάχου-Γκαντζ

Έκκληση του Ισραηλινού Προέδρου για συνεργασία Νετανιάχου-Γκαντζ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ , Ρεουβέβ Ριβλίν έκανε έκκληση στα κόμματα του Νετανιάχου και του Γκαντζ για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.

Τόσο το Λικούντ όσο και το κόμμα Μπλε και Λευκό πρέπει να συμπεριληφθούν στη νέα ισραηλινή κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ρεουβέβ Ριβλίν, μετά από διαβουλεύσεις με τα πρόσφατα εκλεγμένα κόμματα της Βουλής.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κεντρώου κόμματος Μπλε και Λευκό, του οποίου ηγείται ο Μπένι Γκανζτ, ο Ριβλίν δήλωσε ότι μια σταθερή κυβέρνηση θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα αποτελούν μέρος αυτής.

Το σχόλιό του έρχεται σε αντίθεση με αυτά εκπροσώπου του Μπλε και Λευκού κόμματος, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα θα αρνηθεί μια κυβέρνηση ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, επικαλούμενος τις ποινικές κατηγορίες εναντίον του.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν που ηγείται του κόμματος Γισραέλ Μπεϊτένου δήλωσε ότι αρνείται να υποστηρίξει τον Νετανιάχου ή τον Γκαντζ για τη θέση του πρωθυπουργού.

Home