Έκρηξη τίναξε στον αέρα τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche (Vid-Φώτο)

Έκρηξη τίναξε στον αέρα τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche (Vid-Φώτο)

Zημιά εκατομμυρίων

Ένας νεκρός και δεκαεπτά τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος στην πόλη Durham στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου ένας εργολάβος «χτύπησε» αγωγό φυσικού αερίου, προκαλώντας τεράστια έκρηξη που έκανε στάχτη τη μεγαλύτερη συλλογή Porsche.

1

Το τραγικό δυστύχημα είχε μια ακόμη συνέπεια: στο σημείο στεγαζόταν η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή με σπάνιες Porsche η οποία υπέστη ζημιά εκατομμυρίων. Η συλλογή του Bob Ingram θεωρείτο η πιο ολοκληρωμένη παγκοσμίως και φυσικά μοναδική στο είδος της.

2

Ο ιδιοκτήτης της συλλογής αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ πλάνα από μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από τα κατεστραμμένα οχήματα.

Από τα πλάνα φαίνεται πως η οροφή του κτιρίου, που φιλοξενεί την συλλογή, κατέρρευσε από την έκρηξη. Την ίδια τύχη είχε και η πρόσοψη του κτιρίου.

Πέντε κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από την ισχυρή έκρηξη.

Τη συλλογή αποτελούσαν 80 από τα πιο σπάνια και πιο πολύτιμα μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας. Μάλιστα η Porsche την είχε αναγνωρίσει ως μια εκπληκτική ανασκόπηση της ιστορίας της. Η έκταση της ζημιάς στη συλλογή χαρακτηρίστηκε από την πυροσβεστική πιθανόν ανεπανόρθωτη.

Home