ΕΚΤ: Σημειώνεται η απόφαση Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

ΕΚΤ: Σημειώνεται η απόφαση Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

«Η ΕΚΤ σημειώνει τη σημερινή απόφαση από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με το PSSP»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σημειώνει την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων δημοσίου τομέα (PSPP).

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας είχε μία προκαταρκτική ενημέρωση από τον Διοικητή της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν και από το νομικό τμήμα της ΕΚΤ σε σχέση με την σημερινή απόφαση του γερμανικού Δικαστηρίου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Η ΕΚΤ σημειώνει τη σημερινή απόφαση από το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με το PSSP», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

H EKT τονίζει πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παραμένει δεσμευμένο στο να κάνει όλα όσα είναι αναγκαία στο πλαίσιο των όρων εντολής του για να διασφαλίσει την άνοδο του πληθωρισμού σε επίπεδα που να συνάδουν με τον μεσοπρόθεσμο στόχο και προσθέτει ότι η δράση νομισματικής πολιτικής λαμβάνονται με στόχο η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών να μεταδίδεται σε όλα τα μέρη της οικονομίας και σε όλες τις δικαιοδοσίες της Ευρωζώνης.

Καταλήγοντας η ΕΚΤ υπενθυμίζει ότι το Δικαστήριο της ΕΕ απεφάνθη τον Δεκέμβριο του 2018 ότι με το πρόγραμμα PSPP η ΕΚΤ ενεργεί εντός των όρων εντολής της για σταθερότητα των τιμών.

ΚΥΠΕ

Tags
Home