Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΛΚ: Θα απέχει από επείγοντα ψηφίσματα για εξελίξεις τρίτων χώρών

Offsite Team -
14.12.2022

ΕΛΚ: Θα απέχει από επείγοντα ψηφίσματα για εξελίξεις τρίτων χώρών

«Θα πρέπει να σταματήσουμε κάθε εργασία για τα επείγοντα ψηφίσματα» λέει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Την αναστολή των εργασιών για όλα τα επείγοντα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορούν εξελίξεις σε τρίτες χώρες, μέχρις ότου εξακριβωθεί με βεβαιότητα πως διαφυλάσσεται η ακεραιότητα της διαδικασίας, ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με ανακοίνωση του, προαναγγέλλοντας πως θα σταματήσει να συμμετάσχει σε διαδικασίες προετοιμασίας, διαπραγμάτευσης, ή συζήτησης στην Ολομέλεια τέτοιων ψηφισμάτων.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα, που είναι και η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 176 βουλευτές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναφέρει ότι προτού να αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι η ακεραιότητα της διαδικασίας και του δικτύου δεν διακυβεύεται από τρίτες χώρες όπως το Κατάρ, «θα πρέπει να σταματήσουμε κάθε εργασία για τα επείγοντα ψηφίσματα».

«Απλώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας ως συνήθως», αναφέρει η ομάδα, σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν «τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις για να σταματήσουμε από το να επεκταθεί περαιτέρω στο κοινοβουλευτικό μας έργο η ζημιά αυτού του διεφθαρμένου δικτύου μεμονωμένων βουλευτών και βοηθών».

Ως εκ τούτου, αναφέρεται, η ομάδα του ΕΛΚ αποφάσισε ότι δεν θα λάβει μέρος σε καμία προετοιμασία, διαπραγμάτευση ή συζήτηση και ψηφοφορία στην ολομέλεια στο πλαίσιο των επειγόντων ψηφισμάτων.

Η απόφαση αυτή θα ισχύει μέχρι νεωτέρας, θα έχει άμεση ισχύ και θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια πριν από τις ψηφοφορίες για τα επείγοντα ψηφίσματα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home