Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

EMA: Άρχισε η αξιολόγηση ενισχυτικής δόσης της Pfizer σε εφήβους

Offsite Team -
09.02.2022 - 12:19

EMA: Άρχισε η αξιολόγηση ενισχυτικής δόσης της Pfizer σε εφήβους

Ο EMA αξιολογεί δεδομένα σχετικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου Comirnaty έναντι της νόσου COVID-19 σε εφήβους

Ο EMA άρχισε να αξιολογεί μία αίτηση για τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου Comirnaty (εμβόλιο BioNTech/Pfizer) σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης μία αίτηση για εφήβους ηλικίας 16 έως 17 ετών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι ενισχυτικές δόσεις χορηγούνται σε εμβολιασμένα άτομα (δηλαδή σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον αρχικό τους εμβολιασμό) έτσι ώστε να αποκατασταθεί η προστασία εφόσον αυτή εξασθενήσει. Επί του παρόντος, η ενισχυτική δόση του Comirnaty δύναται να χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) θα πραγματοποιήσει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν από την εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από πραγματικά  στοιχεία από το Ισραήλ. Ο EMA θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης σε εύθετο χρόνο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι συστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί παραμένουν προνόμιο των εθνικών τεχνικών συμβουλευτικών ομάδων εμβολιασμού που καθοδηγούν τις εκστρατείες εμβολιασμού σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι εθνικοί φορείς δημόσιας υγείας μπορούν να εκδίδουν επίσημες συστάσεις για τη χρήση ενισχυτικών δόσεων και για τις σχετικές απαιτήσεις πιστοποίησης ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη τα αναδυόμενα δεδομένα αποτελεσματικότητας και τα περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας.

Το Comirnaty είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Περιέχει ένα μόριο που ονομάζεται αγγελιοφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως πρωτεΐνης ακίδας, που υπάρχει φυσικά στον ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στον ιό SARS-CoV-2. Περισσότερες πληροφορίες για το εμβόλιο είναι διαθέσιμες εδώ.

Home