Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

EMA: Ξεκινά αξιολόγηση χρήσης του Moderna για ηλικίες 6-11 ετών

Offsite Team -
10.11.2021 - 12:04

EMA: Ξεκινά αξιολόγηση χρήσης του Moderna για ηλικίες 6-11 ετών

Ο EMA θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση μιας αίτησης σχετικά με την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna για τη νόσο COVID-19 (Spikevax) σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Spikevax είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου COVID-19, το οποίο επί του παρόντος έχει λάβει έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιέχει ένα μόριο που ονομάζεται αγγελιοφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως πρωτεΐνης ακίδα, η οποία υπάρχει φυσιολογικά στον ιό SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στον SARS-CoV-2.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) θα αξιολογήσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας τρέχουσας κλινικής μελέτης που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συστήσει την επέκταση της χρήσης του. Το χρονοδιάγραμμα κάθε αξιολόγησης εξαρτάται πάντοτε από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει τη σχετική γνωμοδότηση σε περίπου 2 μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες ή ανάλυση. Αυτό είναι ένα συντομευμένο χρονοδιάγραμμα σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αξιολογήσεων εκτός πανδημίας.

Ο EMA θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του. Στη συνέχεια, η γνωμοδότηση της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει την τελική απόφαση.

Το Spikevax εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ τον Ιανουάριο του 2021. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του EMA.

Νικόλ Κίντμαν: Η σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της με τον Έρμπαν

Offsite Team -
26.06.2022 - 22:01

Νικόλ Κίντμαν: Η σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της με τον Έρμπαν

Το ζευγάρι γιόρτασε 16 χρόνια γάμου και η ηθοποιός δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από εκείνη την ημέρα

Το Σάββατο στις 25 Ιουνίου η Νικόλ Κίντμαν και ο άντρας της Κιθ Έρμπαν, γιόρτασαν τα 16 χρόνια έγγαμου βίου.

Με αφορμή την επέτειό τους η Χολιγουντιανή ηθοποιός μοιράστηκε με τους εκατομμύρια ακόλουθους της στο Instagram ένα σπάνιο στιγμιότυπο από την τελετή.

«Γλυκά 16α. Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Για πάντα», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας, που απαθανατίζει τη στιγμή που ο σύζυγός της ανάβει ένα κερί στην καθολική εκκλησία Cardinal Cerretti Chapel της περιοχής Manly στην Αυστραλία, όπου πραγματοποιήθηκε το μυστήριο.

To ζευγάρι γνωρίστηκε το 2005 σε μία εκδήλωση και παντρεύτηκε το 2006. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες την 13χρονη Σάντυ Ρόουζ 13, και τη 10χρονη Φέιθ Μάργκαρετ.

kjsbc

protothema.gr

Home