Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ξεκινά δοκιμές σε αθρώπους η Johnson & Johnson

Offsite Team -
30.07.2020 - 17:39

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ξεκινά δοκιμές σε αθρώπους η Johnson & Johnson

Thumbnail

Προηγήθηκαν επιτυχημένες δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό της Johnson & Johnson σε έξι ζώα, ενώ σύμφωνα με την φαρμακοβιομηχανία αρκεί μία δόση από το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις.

Δοκιμές ασφαλείας του εμβολίου της για τον κορονοϊό σε ανθρώπους στις ΗΠΑ ξεκίνησε η Johnson & Johnson, που νωρίτερα ανακοίνωσε λεπτομέρειες μελέτης σε πιθήκους η οποία έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.

Όταν εκτέθηκαν στον ιό, έξι στα έξι ζώα που έλαβαν το υποψήφιο εμβόλιο είχαν απόλυτη προστασία από πνευμονική νόσο και πέντε στα έξι ήταν προστατευμένα από την μόλυνση βάσει της παρουσίας του ιού σε ρινικά επιχρίσματα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

«Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο με εφάπαξ δόση σε αυτή την επιδημία και να μάθουμε εάν έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ. Πολ Στόφελς, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της J&J σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία, είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Πηγή: sputniknews

Home