Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ένας ... Πικάσο 10 ετών - Οι πίνακές του πωλούνται ως 230.000$

Offsite Team
- 29.09.2022

Ένας ... Πικάσο 10 ετών - Οι πίνακές του πωλούνται ως 230.000$

Δείτε φωτογραφίες - Συλλέκτες αλλά και διάσημοι αγοράζουν τους πίνακές του

Πίνακές του πωλούνται για δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Συλλέκτες αλλά και διάσημοι, έχουν αγοράσει πίνακές του, ενώ τα ΜΜΕ έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Αντρές Βαλένθια. Έναν ζωγράφο, μόλις 10 ετών. 

Ο «μικρός Πικάσο», όπως τον αποκαλούν μεταξύ άλλων, πέρυσι βγήκε από την αφάνεια και εξελίχθηκε σε ένα φαινόμενο της τέχνης. Πλούσιοι συλλέκτες, όπως οι Τόμι Μοτόλα και Τζέσικα Γκόλντμαν Σρέμπνικ έχουν αγοράσει τους σουρ.

Τον Ιούνιο, ο Βαλένθια έκανε έκθεση στην Chase Contemporary gallery στο Σόχο, όπου πουλήθηκαν και τα 35 έργα του, σύμφωνα με την γκαλερί, από 50.000 έως 125.000 δολάρια. 

Ένας από τους πίνακές του πουλήθηκε 159.000 δολάρια (μαζί με τις αμοιβές) σε δημοπρασία του Phillips de Pury στο Χονγκ Κονγκ και άλλο ένα έργο έφτασε τα 230.000 δολάρια σε γκαλά για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που έγινε στο Κάπρι. 

«Χαίρομαι που μπορώ να κάνω τους ανθρώπους μου ευτυχισμένους με την τέχνη μου και που μπορούν να τους κρεμάσουν στα σπίτια τους», δήλωσε στους New York Times. Ο δεκάχρονος είναι γιος της 48χρονης σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλσα Βαλένθια και του 50χρονου Λούπε Βαλένθια, ο οποίος είναι δικηγόρος και μάνατζερ του Κουβανού επαγγελματία πυγμάχου Φρανκ Σάντσεζ. 

Πέρα από διάσημος καλλιτέχνης, ο Αντρέας Βαλένθια είναι και μαθητής της πέμπτης Δημοτικού. «Ο γιος μου είναι καλλιτέχνης, αλλά πρώτα από όλα είναι παιδί. Δεν είναι μια διασημότητα», είπε η μητέρα του.  

Οι υψηλές απολαβές του είναι ευκαιρία να μάθει «πώς να δίνει πίσω», συμπλήρωσε. Πάνω από 300.000 δολάρια από τις πωλήσεις έργων του έχουν διατεθεί σε οργανώσεις για το AIDS και για παιδιά. 

Ο 10χρονος αντλεί έμπνευση από τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά, τον Τζορτζ Κόντο, τα Πόκεμον, την «Γκερνίκα» του Πικάσο, αλλά και από στρατιωτάκια φιγούρες. Η ενασχόλησή του με την τέχνη ξεκίνησε όταν ήταν 4 ετών. Οι γονείς του παρατήρησαν ότι περνούσε ώρες στην τραπεζαρία του σπιτιού τους, στο Σαν Ντιέγκο, προσπαθώντας να αντιγράψει ένα έργο του Retna, καλλιτέχνης που υπήρξε πελάτης του πατέρα του. 

«Έπαιρνα ένα χαρτί, καθόμουν εκεί και προσπαθούσα να το αντιγράψει, αλλά χρειάστηκα χρόνια για να το κάνω σωστά», δήλωσε ο Αντρέας Βαλένθια. Άρχισε να πουλά έργα από νερομπογιά σε φίλους της οικογένειας για 20 δολάρια. Ανάμεσά τους ο γκαλερίστας Μπέρνι Τσέις που πρόσφερε στον μικρό 100 δολάρια για έργα του. 

Ο Αντρές Βαλένθια αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανός και στις πωλήσεις και ανέβασε την τιμή του στα 5.000 δολάρια. «Είπα “ΟΚ, θα πληρώσω 5.000 για αυτόν”. Τον πήρα μαζί μου στο αυτοκίνητο για να υπογράψω μια επιταγή και η Έλσα βγήκε φωνάζοντας “τι νομίζεις ότι κάνεις;”», περιέγραψε ο Τσέις γελώντας. 

Τελικά ο γκαλερίστας αγόρασε τόσα έργα του παιδιού, που έπεισε τους γονείς του να αφήσουν τον γιο τους να «μοιραστεί τα ταλέντα του με τον κόσμο». Άρχισε να γίνεται γνωστός και διάσημοι- ανάμεσά τους η Σοφία Βεργκάρα και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ- αγόρασαν πίνακές του. Αυτό τον μήνα, ο V των BTS ανάρτησε στο Instagram- όπου έχει 50 εκατομμύρια followers- ένα έργο του Αντρές Βαλένθια. 

Από την άλλη ιδιοκτήτες γκαλερί προειδοποιούν ότι η «τρέλα» για τον 10χρονο μπορεί να μην κρατήσει. «Πολλοί θεωρούν τους νέους καλλιτέχνες ένα είδος περιουσιακού στοιχείου που προστατεύεται από τον πληθωρισμό. Αλλά η ζωή οποιουδήποτε νεαρού καλλιτέχνη θα αλλάξει δραματικά με τον καιρό, οπότε είναι αρκετά γελοίο οποιοσδήποτε να υποθέτει ότι θα έχει διάρκεια μια επένδυση σε έναν 24χρονο ζωγράφο, πόσο μάλλον για έναν ακόμη νεαρότερο, ένα παιδί στην προκειμένη περίπτωση», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σούλαν, ιδιοκτήτης της γκαλερί Lomex στο Μανχάταν. 

Πηγή: lifo.gr

Home