Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενισχυτική δόση της Pfizer θα δόσει σε ευάλωτους το Ισραήλ

Offsite Team -
11.07.2021 - 16:10

Ενισχυτική δόση της Pfizer θα δόσει σε ευάλωτους το Ισραήλ

Ενισχυτική δόση της Pfizer θα δόσει σε ευάλωτους το Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αρχίσει να προσφέρει μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού σε ενήλικους με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα, αλλά ακόμα μελετά το ενδεχόμενο για χορήγησή του στο γενικό πληθυσμό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η γρήγορη μετάδοση της μεταλλαγής Δέλτα στο Ισραήλ, καθώς οι νέες μολύνσεις τον τελευταίο μήνα ανήλθαν από μονάδες σε γύρω τις 450 καθημερινά έχουν οδηγήσει τη χώρα να κινείται προς επίσπευση της μεταφοράς του επόμενου φορτίου της Pfizer.

Ο Υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτζ δήλωσε ότι θα τεθεί σε ισχύ αμέσως η απόφαση για ενισχυτική δόση του εμβολίου Pfizer σε ενήλικες με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα, με την απόφαση σε σχέση με πιο ευρεία παροχή του να εκκρεμεί.

Η Pfizer και η συνεργαζόμενη εταιρεία BioNTech, οι κύριοι προμηθευτές του εμβολιαστικού προγράμματος του Ισραήλ το οποίο διενεργήθηκε με γοργούς ρυθμούς από το Δεκέμβριο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα ζητήσουν από τις εποπτικές αρχές στις ΗΠΑ και την ΕΕ να αδειοδοτήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων την τρίτη δόση του εμβολίου. Ζητώντας την αδειοδότηση της ενισχυτικής δόσης, οι δύο εταιρείες έχουν κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης μετά από έξι μήνες. 

Στις εταιρείες έχει ασκηθεί κριτική από ορισμένους επιστήμονες και αξιωματούχους γιατί δεν έχουν μοιραστεί τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά δήλωσαν ότι θα τα δημοσιοποιήσουν σύντομα.  Αναφορά έκαναν και σε πρόσφατα στοιχεία από το Ισραήλ.

«Μελετάμε αυτό το ζήτημα και δεν έχουμε ακόμα τελική απάντηση», ανέφερε ο κ. Χόροβιτζ μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο Kan για το ενδεχόμενο προσφοράς της ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό στο Ισραήλ.

«Σε κάθε περίπτωση, από τώρα χορηγούμε μια τρίτη δόση σε άτομα που υποφέρουν από ανοσοανεπάρκεια», πρόσθεσε.

Οι μισοί από τους 46 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Ισραήλ τώρα σε σοβαρή κατάσταση είναι εμβολιασμένοι και η πλειοψηφία τους ανήκει σε ευάλωτες ομάδες, σύμφωνα με τις αρχές.

Γύρω στα 5,7 εκατ. Ισραηλινών από σύνολο 9,3 εκατ. πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

ΚΥΠΕ

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Offsite Team -
27.06.2022 - 11:08

Σρι Λάνκα: Σοβαρή έλλειψη καυσίμων στη χώρα

Άνθρωποι περιμένουν στη σειρά για καύσιμα για 4 μέρες - Η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών

Στρατιώτες στη Σρι Λάνκα παρέδωσαν κουπόνια τη Δευτέρα σε ανθρώπους που έκαναν ουρές για βενζίνη εν μέσω σοβαρής έλλειψης καυσίμων στη χώρα που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών, ενώ τα σχολεία έκλεισαν στο Κολόμπο και οι δημόσιοι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με τα συναλλαγματικά του αποθέματα σε ιστορικό χαμηλό, το νησί των 22 εκατομμυρίων παλεύει να πληρώσει για βασικές εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και το πιο κρίσιμο, καυσίμων.

«Είμαι στην ουρά για τέσσερις ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε έφαγα σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε ο οδηγός W.D. Shelton, 67 ετών, ένας από εκείνους που έλαβαν ένα κουπόνι που προοριζόταν να κρατήσει τη θέση του στην ουρά για όποτε υπάρχει διαθέσιμο καύσιμο.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τα προς το ζην, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», πρόσθεσε ο Shelton, ο οποίος ήταν 24ος στη σειρά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο κέντρο του Κολόμπο, αλλά έμελλε να μείνει εκεί καθώς δεν είχε βενζίνη για το ταξίδι στο σπίτι του, μόλις 5 χλμ μακριά.

Τα αποθέματα καυσίμων της χώρας ανέρχονται σε περίπου 9.000 τόνους ντίζελ και 6.000 τόνους βενζίνης, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Ενέργειας Kanchana Wijesekera, αλλά δεν αναμένεται να γίνουν νέες αποστολές.

Η κυβέρνηση έχει πει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι μέχρι νεοτέρας, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει για μια εβδομάδα στην εμπορική πρωτεύουσα του Κολόμπο και τις γύρω περιοχές.

Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων έχουν αυξηθεί ραγδαία από την περασμένη εβδομάδα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι ιατρικές υπηρεσίες θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή καυσίμων.

Μια ομάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισκέπτεται τη Σρι Λάνκα για να συζητήσει για ένα πακέτο διάσωσης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και το έθνος του Ινδικού Ωκεανού ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία σε επίπεδο λειτουργών πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη την Πέμπτη, αυτό είναι απίθανο να ξεκλειδώσει άμεσα κονδύλια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home