Ένταση στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Ένταση στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν

Νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, ως απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο, ο αρμόδιος υπουργός Στίβεν Μνουσίν γνωστοποίησες την απόφαση του προέδρου Τραμπ για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία στρέφονται εναντίον:

  • Υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ιράν
  • Εταιρειών της ιρανικής βιομηχανίας χάλυβα και μεταποίησης
  • Συνολικά, τα επιβαλλόμενα μέτρα αφορούν οκτώ υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και 17 ιρανικές εταιρείες.

Ο Μνουσίν, πάντως, διαβεβαίωσε ότι από τις νέες κυρώσεις δεν πρόκειται να επηρεαστούν όσοι εμπλέκονται στην έρευνα για τη συντριβή του Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών στην Τεχεράνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε επικίνδυνα την προηγούμενη Παρασκευή, όταν αμερικανικό drone έπληξε αυτοκινητοπομπή έξω από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τον Ιρανό στρατηγό, Κασέμ Σολεϊμανί.

Η αντίδραση του Ιράν ήταν άμεση, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση, πλήττοντας δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσης στο Ιράκ.

 

sputniknews

Home