Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Nέα παραλλαγή του κορωνοϊού με «ανησυχητικές μεταλλάξεις»

Οι επιστήμονες από τη Νότια Αφρική δήλωσαν ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού που φέρει έναν ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων.

Η νέα παραλλαγή η οποία ονομάστηκε C.1.2., εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο στις νοτιοαφρικανικές επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα της χώρας, Πρετόρια, ανέφεραν οι επιστήμονες σε ερευνητική τους εργασία.

Έκτοτε εντοπίστηκε σε άλλες επτά χώρες στην Αφρική, την Ωκεανία, την Ασία και την Ευρώπη.

Οι μεταλλάξεις στον ιό «σχετίζονται με την αυξημένη μεταδοτικότητα» και την αυξημένη ικανότητα αποφυγής των αντισωμάτων, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι μεταλλάξεις του κορονοϊού έχουν οδηγήσει σε διαδοχικά κύματα της πανδημίας με την παραλλαγή Δέλτα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, να αυξάνει πλέον σημαντικά τα ποσοστά μόλυνσης σε όλο τον κόσμο.

Οι μεταλλάξεις κατατάσσονται αρχικά ως «παραλλαγές ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις αναγνωριστούν ως πιο σοβαρές ή μεταδοτικές, ονομάζονται «παραλλαγές ανησυχίας».

Να σημειωθεί ότι η παραλλαγή C.1.2. εξελίχθηκε από την παραλλαγή C.1., ένα στέλεχος του ιού που κυριάρχησε στις λοιμώξεις στο πρώτο κύμα του ιού στη Νότια Αφρική στα μέσα του 2020.

Bloomberg / ΕΘΝΟΣ

Home