Επαφές Κόρμπιν στις Βρυξέλλες για το Brexit

Επαφές Κόρμπιν στις Βρυξέλλες για το Brexit

Opinion: Γιατί ο Κόρμπιν είναι χειρότερος από το no-deal Brexit
H Μέι επιδιώκει «να εξαντλήσει το χρόνο», δήλωσε ο Κόρμπιν.

Συναντήσεις με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες με θέμα το Brexit είχε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.  

Μετά το πέρας των επαφών του με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ, τον γενικό γραμματέα της Κομισιόν Μάρτιν Σελμάιερ και τον συντονιστή του ευρωκοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφσταντ, ο κ. Κόρμπιν δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε πως οι προτάσεις του για μία τελωνειακή ένωση μετά από το Brexit θεωρούνται «αξιόπιστες».

 

Σε ένα μήνυμα με αποδέκτες και στο δικό του κόμμα, από το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα οκτώ βουλευτές, ο Τζέρεμι Κόρμπιν διαβεβαίωσε επίσης ότι το δεύτερο δημοψήφισμα εξακολουθεί να συνιστά πιθανή επιλογή πολιτικής για τους Εργατικούς.

 

Προειδοποίησε, εξάλλου, για ακόμα μία φορά ότι η πρωθυπουργός Μέι επιδιώκει «να εξαντλήσει το χρόνο» και την κατηγόρησε ότι κρατά στο τραπέζι ένα πιθανό μη συντεταγμένο Brexit  «με όλη τη ζημιά που αυτό προκαλεί».  

Ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ, που συνόδευε τον κ. Κόρμπιν, σχολίασε ότι η αίσθηση που αποκόμισε είναι ότι στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσδοκία για άρση του αδιεξόδου, 36 ημέρες πριν από την ημέρα του Brexit.  

Συνάντηση με τον κ. Μπαρνιέ θα έχουν αργότερα την Πέμπτη και ο υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ με τον γενικό εισαγγελέα Τζέφρι Κοξ. Είναι η δεύτερη επίσκεψή τους στην έδρα της ΕΕ σε τρεις ημέρες με στόχο την εύρεση λύσης στο ζήτημα του ‘backstop’. 

Home