Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επανήλθαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία μετά από επίθεση με «ιρανικό» drone (BINTEO)

Offsite Team -
24.03.2023

Επανήλθαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Συρία μετά από επίθεση με «ιρανικό» drone (BINTEO)

Το drone φέρεται να ήταν ιρανικής καταγωγής - Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ

Ένα χτύπημα την Πέμπτη από ένα φερόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) ιρανικής κατασκευής σκότωσε έναν αμερικανό εργολάβο και τραυμάτισε άλλους έξι Αμερικανούς στη βορειοανατολική Συρία και οι αμερικανικές δυνάμεις ανταπάντησαν με αεροπορικές επιδρομές σε τοποθεσίες στη Συρία που χρησιμοποιούνται από ομάδες που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε το Πεντάγωνο. Ακτιβιστές δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός των ΗΠΑ σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

<

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών είχε καθορίσει ότι το drone ήταν ιρανικής καταγωγής, αλλά δεν προσέφερε άλλα άμεσα στοιχεία για αυτόν τον ισχυρισμό. Το drone έπληξε μια βάση του συνασπισμού στη βορειοανατολική συριακή πόλη Χασάκα. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί και ένας αμερικανός εργολάβος.

Ο Όστιν είπε ότι τα πλήγματα ήταν απάντηση στην επίθεση με drone «καθώς και σε μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων κατά των δυνάμεων του συνασπισμού στη Συρία» από ομάδες που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Το Ιράν στηρίζεται σε ένα δίκτυο δυνάμεων πληρεξουσίων μέσω της Μέσης Ανατολής για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, τον αρχαίο περιφερειακό εχθρό του. Οι ΗΠΑ έχουν δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία από το 2015, όταν αναπτύχθηκαν ως μέρος της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, και διατηρούν εκεί περίπου 900 στρατιώτες, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων που ελέγχουν περίπου το ένα τρίτο της Συρίας.

Πηγή: apnews.com

 

Home