Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επικοινωνία Ακάρ με Αμερικανό ΥΠΑΜ για τη μεταφορά σιτηρών

Offsite Team -
26.07.2022 - 19:35

Επικοινωνία Ακάρ με Αμερικανό ΥΠΑΜ για τη μεταφορά σιτηρών

Thumbnail

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd Austin, με τον οποίο συζήτησαν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία στις διεθνείς αγορές.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, Ακάρ και Austin αντάλλαξαν απόψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και θέματα που αφορούν στην περιφερειακή άμυνα και ασφάλεια.

Εξάλλου, ο κ. Ακάρ είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Υποδομών της Ουκρανίας, Oleksandr Kubrakov.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο Ακάρ υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας για τη μεταφορά των σιτηρών από την Ουκρανία στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ακάρ ανέφερε στον Ουκρανό Υπουργό ότι η Τουρκία έκανε αυτά που της αναλογούσαν για το θέμα της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στο νέο Κέντρο Συντονισμού που συστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη για την επίβλεψη των πλοίων που θα μεταφέρουν τα σιτηρά.

ΚΥΠΕ

Home