Επιμένει ο ΓΓ ΝΑΤΟ: Τουρκία-Ελλάδα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις

Επιμένει ο ΓΓ ΝΑΤΟ: Τουρκία-Ελλάδα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις

«Τουρκία, Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τεχνικές συζητήσεις αλλά δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία»

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως Ελλάδα και Τουρκία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο για την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συζήτηση που έχει προκύψει για το ζήτημα του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τουρκία, Ελλάδα έχουν ξεκινήσει τεχνικές συζητήσεις αλλά δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία» σημείωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστό χθες πως Αθήνα και Άγκυρα ήρθαν σε συμφωνία για διάλογο, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους, οι δύο συμμαχικές χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο NATO για τη δημιουργία μηχανισμών αποκλιμάκωσης για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και περιστατικών στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι ένας σημαντικός φορέας για διαβουλεύσεις σε όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης».

Περισσότερα σε λίγο...

sputniknews.gr

Home