Επιστολές Κυπρίων Βρετανίας για τουρκική κατοχή & προκλητικότητα

Επιστολές Κυπρίων Βρετανίας για τουρκική κατοχή & προκλητικότητα

Επιστολές στέλνουν οι Κύπριοι της Βρετανίας σε πολλούς βουλευτές

Πολλοί είναι οι Κύπριοι της Βρετανίας που εξακολουθούν με επιστολές προς τους βουλευτές τους να ζητούν τη στήριξή τους υπέρ της Κύπρου ενάντια στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή αλλά και ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει με μήνυμά της τους συμπατριώτες που έχουν στείλει επιστολές στο πλαίσιο της εκστρατείας ‘Hands Off Cyprus’.

Προς διευκόλυνση εκείνων που θα ήθελαν να γράψουν μια τέτοια επιστολή, η Ομοσπονδία έχει συντάξει ένα email το οποίο μπορεί να σταλεί αυτούσιο προς τον εκάστοτε βουλευτή ή να τροποποιηθεί αναλόγως.

Ενδεικτικά, σε απάντησή του προς Κύπριο ψηφοφόρο της περιφέρειάς του ο Συντηρητικός βουλευτής από την Ουαλία Ντέιβιντ Ντέιβις σημειώνει ότι γνωρίζει πως η βρετανική κυβέρνηση στηρίζει μία δίκαιη και με διάρκεια λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και ότι συνεχίζει να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να επαναρχίσουν το διάλογο.

Αντιστοίχως, ο Εργατικός βουλευτής βορείου Λονδίνου Ντέιβιντ Λάμι καλεί με δική του απαντητική επιστολή σε «περισσότερο και βελτιωμένο» διάλογο για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ΑΟΖ, αλλά και για να επιτευχθεί η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Δεσμεύεται επίσης ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να συμβάλει στην επανένωση του νησιού, υποβάλλοντας μεταξύ άλλων προτάσεις προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, όπως έχει ήδη κάνει.

Τέλος, ο βουλευτής και εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για το Brexit Τομ Μπρέικ δηλώνει σε αντίστοιχη επιστολή ότι είναι υπέρμαχος της αυτοδιάθεσης της Κύπρου και ότι θεωρεί σημαντικό η διεθνής κοινότητα να στηρίξει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Προσθέτει ότι έχει μεταφέρει στο Βρετανό υπουργό Εξωτερικών τις ανησυχίες των Κυπρίων ψηφοφόρων του για την κατάσταση στην Κύπρο.  

Home