Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιστολή προς τον Ρίσι Σούνακ από το Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων

Offsite Team -
01.11.2022

Επιστολή προς τον Ρίσι Σούνακ από το Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων

Ζητούν τη στήριξή του στο Κυπριακό

Συγχαρητήρια επιστολή για την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, με την οποία ζητούν επίσης τη στήριξή του στο Κυπριακό, απηύθηναν προς τον Ρίσι Σούνακ τα μέλη της παροικιακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Η επιστολή αναφέρεται αρχικά σε διαπιστευτήρια ικανότητας, που έχει ήδη δώσει ο κ. Σούνακ και σε δείγματα αξιών που πρέπει να αγκαλιάσει η Βρετανία: «Ταπεινότητα, ακεραιότητα, ήθος σκληρής δουλειάς, διαφάνεια, πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ίσες ευκαιρίες».

Στη συνέχεια αναφέρεται πως τα μέλη της κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και η οικογένεια του ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ, έχουν αναθρέψει τα παιδιά τους με αξίες, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν ηγετικούς ρόλους σε διάφορα πεδία του δημοσίου βίου.

Μετά η επιστολή στρέφεται στο Κυπριακό. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε την υποστήριξή σας ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας επί τα τελευταία 48 χρόνια. Η Τουρκία απειλεί επιθετικά τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και σχεδιάζει να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνεται.

Οι υπογράφοντες επισημαίνουν πως πιστεύουν ότι ως συνυπογράφουσα τις συνθήκες Εγκαθίδρυσης και Εγγύησης του 1960 η Βρετανία θα υποστηρίξει μία δίκαιη, λειτουργική και μόνιμη λύση, που θα προβλέπει την αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής και θα φέρει ειρήνη «σε μία πολύ στρατηγική περιοχή».

Προσθέτουν πως είναι πολύ σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να εναντιωθεί στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και να απομακρυνθεί από το εμπόριο, τον τουρισμό και την πώληση όπλων προς το αυταρχικό καθεστώς αυτής της χώρας.

«Η Κύπρος είναι κεντρικής σημασίας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας για να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις βασισμένες στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν αγνοηθεί πλήρως για τόσο πολύ», καταλήγει η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επιστολή συνοδεύεται από φωτογραφίες του κ. Σούνακ με τον συνιδρυτή του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων Δώρο Παρτασίδη και με τη φιλοκύπρια Συντηρητική βουλευτή βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς, περιστοιχισμένους από Κύπριους φίλους.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων την επιστολή υπογράφουν οι Δώρος Παρτασίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Νεοφύτου και Στέλλα Δινένη.

ΚΥΠΕ

Home