Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίθεση Μακρόν κατά Τουρκίας από το Λονδίνο

Offsite Team
- 03.12.2019

Επίθεση Μακρόν κατά Τουρκίας από το Λονδίνο

Thumbnail
Ο Γάλλος Πρόεδρος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό η Τουρκία να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και να προμηθεύεται σύστημα S-400

Λάβρος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του στο Λονδίνο, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Λυπάμαι που δεν έχουμε τον ίδιο ορισμό της τρομοκρατίας στο τραπέζι. Όταν κοιτάζω την Τουρκία, πολεμούν τώρα κατά εκείνων που πολέμησαν στο πλευρό μας. Και ορισμένες φορές συνεργάζονται με εκπροσώπους τους ISIS», είπε ο Πρόεδρος Μακρόν αναφερόμενος στην Τουρκία.

Πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι τώρα θέλουν να μπλοκάρουν όλες τις διακηρύξεις αυτής της συνόδου αν δεν συμφωνήσουμε στη δική τους ερμηνεία περί τρομοκρατίας. Δεν είναι ο δικός μας ορισμός».

Ο Γάλλος Πρόεδρος διερωτήθηκε στη συνέχεια πώς είναι δυνατό η Τουρκία να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και παρόλα αυτά να προμηθεύεται το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400. «Τεχνικά δεν είναι δυνατό», σχολίασε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Διέκοψε μάλιστα τον Πρόεδρο Τραμπ όταν εκείνος αναφερόταν στην Τουρκία, λέγοντας ότι η Άγκυρα είχε επιλογή και θα μπορούσε να έχει επιλέξει ένα ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα. «Επέλεξαν να μη συνάδουν με το ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Μακρόν συγκρούστηκε με τον πρόεδρο Τραμπ καλώντας τον να είναι σοβαρός και να αναγνωρίσει ότι οι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία που απελευθερώθηκαν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και την τουρκική εισβολή δεν είναι κυρίως Ευρωπαίοι, όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος παρέστη σε τετραμερή συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ για τη Συρία με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Τουρκίας και της Γερμανίας.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι τέσσερις ηγέτες συνομίλησαν για την αναγκαιότητα προστασίας των αμάχων στη Συρία, για δημιουργία συνθηκών επιστροφής των προσφύγων και για ελεύθερη πρόσβαση σε οργανισμούς παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, θέμα που επίσης τους απασχόλησε, οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Γκασάν Σαλαμέ να προωθήσει μια πολιτική διαδικασία από τους Λίβυους, με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας.

ΚΥΠΕ

Home