Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρευνα της NCA για κρυμμένα εκατομμύρια του Πούτιν στη Βρετανία

Offsite Team -
16.03.2022 - 06:59

Έρευνα της NCA για κρυμμένα εκατομμύρια του Πούτιν στη Βρετανία

Βρετανική έρευνα για κρυμμένα εκατομμύρια της προσωπικής περιουσίας του Πούτιν στο Λονδίνο

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πιστεύεται ότι έχει τοποθετήσει εκατομμύρια λίρες από την προσωπική του περιουσία στο Λονδίνο, χρήματα που θα επιδιώξει να εντοπίσει η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την έρευνα θα διεξαγάγει η νέα μονάδα πάταξης κλεπτοκρατών της NCA, που συστήθηκε στη Βρετανία στον απόηχο της εισβολής στην Ουκρανία, παράλληλα με την έναρξη επιβολής κυρώσεων κατά Ρώσων ολιγαρχών.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η μονάδα αυτή θα συνεργαστεί με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με αποστολή να εντοπιστούν ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν μέσω των δεσμών του με συνεργάτες και ολιγάρχες.

Πηγή της Telegraph ανέφερε πως η εργασία επί της έρευνας έχει ήδη αρχίσει, και πως η μονάδα κατά των κλεπτοκρατών θα επικεντρωθεί σε αυτή την αποστολή.

Σημειώνεται ότι ο Αγγλοαμερικανός χρηματιστής Μπιλ Μπράουντερ, εκ των πιο σφοδρών και «ενοχλητικών» επικριτών του Βλάντιμιρ Πούτιν, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβολή κυρώσεων κατά ρωσικών συμφερόντων και στην υιοθέτηση του λεγόμενου νόμου Μαγκνίτσκι στις ΗΠΑ, είχε πει στην αμερικανική Γερουσία το 2017 πως η προσωπική περιουσία του Ρώσου Προέδρου θα μπορούσε να ανέρχεται έως και σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, την Τρίτη, ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ, κάλεσε την Kυβέρνηση να αναζητήσει την προσωπική περιουσία του Προέδρου Πούτιν, σημειώνοντας ότι του έχει μεταφερθεί πως πολλή από αυτή είναι κρυμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ζήτησε δε όχι μόνο πάγωμα αλλά δήμευση της περιουσίας των Ρώσων ολιγαρχών και συνεργατών του Κρεμλίνου.

ΚΥΠΕ

Home