Ερντογάν: Γιατί υποστηρίζετε στρατιωτικά την Ελλάδα κι όχι εμάς;

Ερντογάν: Γιατί υποστηρίζετε στρατιωτικά την Ελλάδα κι όχι εμάς;

Για 'απάνθρωπες πρακτικές' από την Ελλάδα εναντίον των προσφύγων κάνει λόγο ο Ερντογάν - Έξω φρενών και για τα ευρώ

Για παραβίαση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και για απάνθρωπες πρακτικές εναντίον των προσφύγων κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Καλούμε όλα τα μέλη της ΕΕ, ειδικά δε την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σεβόμενη τους πρόσφυγες που φθάνουν στα εδάφη τους. Αμέσως μετά την εισροή προσφύγων, η ΕΕ λέει ότι είναι έτοιμη να παράσχει οικονομική βοήθεια (στην Ελλάδα) ύψους 350 εκατ ευρώ καθώς και στρατιωτική υποστήριξη. Έχετε προσφέρει τέτοιου είδους υποστήριξη στην Τουρκία που φιλοξενεί 4 εκατ. πρόσφυγες στα εδάφη της επί 10 χρόνια, πως πήρατε άμεσα αυτήν την απόφαση;", ανέφερε.

>> Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ <<

"Σήμερα είναι εδώ για να με επισκεφθούν και θα συζητήσουμε για αυτά τα θέματα. Δεν έδωσαν αυτήν την υποστήριξη επειδή λειτουργούν διστακτικά. Δυστυχώς δεν είναι ευθείς, είναι υποκριτές. Θα πρέπει να λειτουργείτε με τιμιότητα. Εάν τα δώσετε, δώστε τα, εάν όχι, μην τα δώσετε, αλλά μην επιχειρείτε να μας εξαπατήσετε”, είπε

Σημείωσε ότι “η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισ. για αυτό έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει άλλα 40. Αυτό το έθνος έχει άφθονους πόρους για αυτό. Αυτή η εισροή προσφύγων θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πολιτική ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να προκύψει ένα νέο σύνταγμα και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να αναλάβει μία νέα κυβέρνηση”.   

 Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εάν οι ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να παρέχουν υποστήριξη την πολιτική και ανθρωπιστική λύση που η Τουρκία επιχειρεί να εφαρμόσει στη Συρία”.

“Όλες οι άλλες προσεγγίσεις θα απομακρύνουν περαιτέρω την ΕΕ, που ήδη μάχεται την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, από τις ίδιες τις αξίες της. Αυτό θα αποτελούσε πραγματική καταστροφή για τις ευρωπαϊκές χώρες όπου τα χνάρια του φασισμού ενισχύονται κάθε μέρα. Γιατί η ιστορία αποδεικνύει ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες αρχίζουν να στραγγαλίζουν τους γείτονες τους, ξεκινώντας από τους πλησιέστερους. Ελπίζουμε πως τα περιστατικά που εκτυλίσσονται θα βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει τις πραγματικότητες και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στη χώρα μας”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ 

 

Home