Ερντογάν: Καθαρίσαμε μια περιοχή 1000 χιλιομέτρων

Ερντογάν: Καθαρίσαμε μια περιοχή 1000 χιλιομέτρων

Μια περιοχή 600 μιλίων γύρω από τα σύνορα Τουρκίας Συρίας έχει εκκαθαρίσει από τους «τρομοκράτες» ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία έχει εκκαθαρίσει πάνω από 1000 χιλιόμετρα στα σύνορα από τους «τρομοκράτες» ανέφερε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως πρώτο βήμα του θα είναι να στείλει πίσω στη Συρία ένα εκατομμύριο πρόσφυγες ενώ όπως είπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών θα στείλει στη συνέχεια άλλα δύο εκατομμύρια.

Νωρίτερα, με άρθρο του στους Wall Street Journal ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε να μην επιτρέψει σε μαχητές του ISIS να ξεφύγουν από τη βόρεια Συρία.

«Θα διασφαλίσουμε ότι οι μαχητές του ISIS δεν θα ξεφύγουν από τη βορειοανατολική Συρία» γράφει ο Ερντογάν. Χαρακτήρισε δε υποκριτική τη στάση των δυτικών κρατών τα οποία ανησυχούν για μια μαζική διαρροή τζιχαντιστών μετά την τουρκική επιχείρηση στη βορειανατολική Συρία.

«Οι ίδιες χώρες που κάνουν τον δάσκαλο στην Τουρκία σχετικά με τις αρετές της καταπολέμησης του ISIS σήμερα, απέτυχαν να σταματήσουν την εισροή ξένων τρομοκρατικών μαχητών το 2014 και το 2015» έγραψε ο Ερντογάν. Η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, που ονομάζεται «Πηγή Ειρήνης»  ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

Home