Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Offsite Team -
04.03.2019

Ερντογάν: Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Thumbnail
Τι δήλωσε ο Ερντογάν.

Να πάνε να ζήσουν στο Βόρειο Ιράκ όπου υπάρχει Κουρδιστάν, κάλεσε τα μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ορντού της Μαύρης Θάλασσας.

«Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο μας και τη Μεσόγειο μας», δήλωσε ο Ερντογάν, επικρίνοντας παράλληλα το φιλοκουρδικό κόμμα επειδή, όπως είπε, μιλάει για Κουρδιστάν στην Τουρκία.

«Τί λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν;-ανέφερε ο Ερντογάν για το HDP και συνέχισε: Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται ΅Κουρδιστάν; Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε. Έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειο μας, έχουμε την κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει Κουρδιστάν. Άντε στο καλό. Να πας και να ζήσεις εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.“Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο μας και τη Μεσόγειο μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικρίνοντας το φιλοκουρδικό κόμμα επειδή όπως είπε μιλάνε για Κουρδιστάν στην Τουρκία. 

Σε ομιλία του στο Όρντου της Μαύρης Θάλασσας Τούρκος Πρόεδρός είπε ότι χωρίς να ντρέπονται μιλάνε για Κουρδιστάν και τους καλεί να πάνε να ζήσουν στο βόρειο Ιράκ όπου εκεί έχει Κουρδιστάν. “Τί λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν;  Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται ‘Κουρδιστάν’;  Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε. Έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειο μας, έχουμε τη κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει ‘Κουρδιστάν’. Άντε στο καλό, πήγαινε στο καλό. Να πας και να ζήσεις εκεί”.

Home