Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: «Μπορούμε να στείλουμε στρατό στη Λιβύη»

Offsite Team -
10.12.2019 - 16:31

Ερντογάν: «Μπορούμε να στείλουμε στρατό στη Λιβύη»

Thumbnail
Θέλει συμφωνία και με άλλες παράκτιες χώρες

Στη βάση του ‘Ολοι κερδίζουν’ μπορεί να γίνει συμφωνία με τις άλλες παράκτιες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “με την λογική του ‘όλα δικά μου’ δεν γίνεται”. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μπιλκέντ με τίτλο Ένας άνθρωπος ένας κόσμος’ για την Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ερώτηση εάν θα γίνει συμφωνία και με άλλες παράκτιες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο, όπως με τη Λιβύη, και εάν η Τουρκία θα στείλει στρατό στη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε: “Μπορούμε να κάνουμε το κάθε βήμα μαζί με τις παράκτιες χώρες της ανατολικής Μεσογείου στη βάση του όλοι κερδίζουν (win-win). Αλλά ‘όλα να είναι δικά μου’…όχι με αυτή την λογική δεν γίνεται”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι στις συναντήσεις πρέπει να λέγονται όλα ξεκάθαρα, διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. “Τώρα την τελευταία περίοδο γνωρίζετε έχουμε μεγάλη κρίση. Που; Στην Μεσόγειο. Προηγουμένως στο Αιγαίο. Συναντηθήκαμε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και συνομιλήσαμε περίπου 1.5 ώρα. Και σε αυτή τη συνάντηση, τίποτα κρυφό, τους είπα καθαρά και ξάστερα ό,τι έπρεπε να πω. Τί θα γίνει αν μείνουν κρυφά; Τότε εσείς θα περάσετε δυσκολίες, τίποτα παραπάνω. Αλλά αν τα θέσεις όλα ανοιχτά και ξεκάθαρα, τότε τις δυσκολίες εκείνος θα τις έχει”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως εάν υπάρξει αίτημα, πόσο μάλλον που έχουμε υπογράψει τέτοια στρατιωτική συμφωνία ασφάλειας, μπορούμε να στείλουμε στρατό στη Λιβύη. Άλλωστε δεν τίθεται θέμα να υπάρχει κανένα πρόβλημα μπροστά μας”.

 

Home