Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν: Υπερ της πολιτικής win win η Τουρκία

Offsite Team -
03.09.2020 - 12:22

Ερντογάν: Υπερ της πολιτικής win win η Τουρκία

Thumbnail
Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να υποστήριξε ότι η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο έχει εκατό τοις εκατό δίκαιο

Υπέρ της πολιτικής win win τάσσεται η Τουρκία στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου και της κρίσης με την Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η Γερμανία θέλει μεν να διαμεσολαβήσει αλλά ταυτόχρονα να στηρίξει και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία. 

Στην ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε σχετικά με Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο ότι “τα επιχειρήματα της Τουρκίας ήταν πάντα τα ίδια και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”. “Συγκρίνετε τα αυτά που λέγαμε με τις χώρες που συνομιλούσαμε για όλα τα θέματα διπλωματίας και κυρίως για την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι σήμερα. Κάντε έρευνα για τη στήριξη που προσφέραμε σε αυτές τις χώρες και κυρίως στην Ελλάδα στο παρελθόν. Εξηγείστε στην κοινή γνώμη πώς φτάσαμε μέχρι σήμερα. Η Τουρκία είχε πάντα τις ίδιες θέσεις. Αντίθετα οι ηγέτες χωρών όπως της Γαλλίας και της Ελλάδας άλλαζαν συνεχώς. Οι τοποθετήσεις και οι απόψεις ήταν διαφορετικές, δημιουργήθηκε παλίρροια”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να υποστήριξε ότι η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο έχει εκατό τοις εκατό δίκαιο. “Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας. Μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι με όλους εκτός από τη νότια Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στο τραπέζι. Στηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να διαμεσολαβήσει αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να στηρίξει και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home