Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ερντογάν:Ελλάδα-Ε/κ να εγκαταλείψουν την κακομαθημένη συμπεριφορά

Offsite Team -
11.11.2020 - 16:10

Ερντογάν:Ελλάδα-Ε/κ να εγκαταλείψουν την κακομαθημένη συμπεριφορά

Thumbnail
"Πρέπει να ανοίξουν τα κανάλια διπλωματίας και συμβιβασμού για να αρθεί η αβεβαιότητα που προέκυψε στην περιοχή μας"

Όταν η Ελλάδα και οι Ε/κ εγκαταλείψουν την κακομαθημένη τους συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί δίκαιη συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα και η Ε/κ πλευρά εγκαταλείψουν την κακομαθημένη τους συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δίκαιη συμφωνία.

Ανέφερε ακόμη ότι “η διέξοδος από την κρίση στην οποία βρίσκεται η ΕΕ περνάει επίσης από εδώ. Πρέπει να ανοίξουν τα κανάλια διπλωματίας και συμβιβασμού για να αρθεί η αβεβαιότητα που προέκυψε στην περιοχή μας μετά τις εκλογές στην Αμερική. Με αυτή την αντίληψη θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τόσο την παρουσία μας στο πεδίο της δράσης, όσο και να λειτουργούμε αποτελεσματικά μέσα από τα κανάλια της διπλωματίας. Θέλουμε να δράσουμε στη νέα εποχή μαζί με όλα τα κράτη της περιοχής, τους λαούς των οποίων βλέπουμε ως αδελφούς και τα ίδια ως φιλικά κράτη. Δεν έχουμε εναντίον κανενός κρυφή ή φανερή προκατάληψη, δεν έχουμε εχθρικούς ή σκοτεινούς λογαριασμούς”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, για την παροχή σημαντικών υπηρεσιών στην Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για σημαντική επιτυχία και όφελος για τη χώρα, από τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών και τα τρία γεωτρύπανα "σε μια περίοδο που υπήρχαν παγκόσμια οικονομικά προβλήματα". Είπε ακόμη ότι ο ίδιος ο Αλμπαϊράκ ζήτησε να αποδεσμευτεί λόγω των προβλημάτων υγείας του. "Εμείς, αποδεχόμενοι αυτό το αίτημα, διορίσαμε τον φίλο Λουτφί Ελβάν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Εύχομαι επιτυχία στον νέο Υπουργό Οικονομικών μας" είπε. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε «κενές περιεχομένου» και «ειδήσεις οι οποίες κατασκευάζονται σε γραφεία» τη σεναριολογία γύρω από τον ανασχηματισμό. "Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ενεργεί με βάση αυτά που κάνουν οι πολεμικοί συγγραφείς των γραφείων. Αφήστε το αυτό. Είδατε τα τελευταία 18 χρόνια να έχουμε κάνει τέτοιο βήμα; Δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε. Εμείς φτάσαμε σε αυτή τη θέση πολεμώντας με αυτούς τους πολεμικούς συγγραφείς” είπε, προσθέτοντας ότι “κάθε είδους ειδήσεις πέρα από αυτό, κουτσομπολιά, φήμες, είναι προδοσία κατά του έθνους”.  

ΚΥΠΕ

Home