Ερτογάν: Εντός των ημερών η πρώτη συστοιχία S400 στην Τουρκία

Ερτογάν: Εντός των ημερών η πρώτη συστοιχία S400 στην Τουρκία

Σε μια βδομάδα με 10 μέρες η πρώτη συστοιχία S400 στην Τουρκία αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος

Σε μια βδομάδα με 10 η πρώτη συστοιχία των S400 θα βρίσκεται στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει κατά την επιστροφή του από την Οσάκα της Ιαπωνίας λέγοντας μάλιστα ότι ενημέρωσαν και τον Αμερικανό Πρόεδρο γι αυτό.Η εκτίμησή του Τούρκου Προέδρου είναι πως τελικά χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα αυτή η περίοδος θα ξεπεραστεί. 

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η συνάντησή τους με τον κ. Τραμπ πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. “Ο ίδιος μας στηρίζει στο θέμα των S400 και των F35. Το δήλωσε καθαρά ενώπιον του τύπου ότι κοιτάζουν διαφορετικές επιλογές σε σχέση με τις κυρώσεις και ότι δεν υπήρξε δίκαιη συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία”, ανέφερε. 

Για το θέμα των κυρώσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν είπε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. “Είχαμε πρόοδο σε αυτό το θέμα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και όταν συναντηθήκαμε οι τρεις μας με τον κ. Πούτιν και πάλι ( ο Τραμπ) είπε λογικά πράγματα. Άλλωστε και ο κ. Πούτιν μας είχε πει προηγουμένως για την συνάντησή του με τον κ. Τραμπ. Κι εκεί δηλαδή στη συνάντηση ήταν θετικές οι αναφορές γι αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα θα ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο. Ασφαλώς στο μεταξύ και με την επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Τουρκία και το επιχειρηματικό συμβούλιο που θα γίνει θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος. Στο μεταξύ και εμείς αγοράζουμε 100 Boeing για τις τουρκικές αερογραμμές”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Για τα F35 o ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ το είπε και στους ιδίους ότι είναι φυσιολογικό η Άγκυρα να πάρει τα πολεμικά αεροσκάφη δεδομένου ότι τα έχει πληρώσει. “Μέχρι στιγμής πληρώσαμε 1 δις 400 εκατομμύρια δολάρια και θα λάβουμε 100 συν 16 αεροσκάφη. Έχει ξεκαθαρίσει και το σχέδιο πληρωμής. Για παράδειγμα την περασμένη βδομάδα πληρώθηκαν 50 εκατομμύρια. Και ο ίδιος επέκρινε αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε μια χώρα που πληρώνει χωρίς καθυστερήσεις και επιπλέον είναι στρατηγικός συνέταιρος”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στη Ρωσία είναι σε εξέλιξη σοβαρή εκπαιδευτική εργασία και όταν επιστρέψουν στην Τουρκία αυτοί που συμμετέχουν στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν εκπαιδεύσεις στην Τουρκία. “Σε μια βδομάδα ή το πολύ σε 10 μέρες η πρώτη συστοιχία θα βρίσκεται εδώ. Αυτό το είπα ανοιχτά και εγώ και ο κ. Πούτιν στον κ. Τραμπ”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

Home